загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії/ 24січня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

41 — успішна змова проти Калігули, що закінчився вбивством імператора і його сім'ї та царювання Клавдія. На момент смерті його повний титул звучав як: Гай Цезар Август Германік, Великий понтифік, чотири рази консул, імператор, наділений владою трибуна чотири рази, Батько вітчизни

1848 — У Північній Каліфорнії Джеймс Маршал знайшов великий золотий злиток, що дало поштовх до виникнення явища, котре через рік стало називатись «золотою лихоманкою».

1895 — Встановлений неофіційний рекорд швидкості на мотоциклі — Гленн Кертіс на власноруч збудованому мотоциклі розвинув швидкість 136.29 миль/год (близько 220 км/год).

1918 — У ніч з 24 на 25 січня (за іншими даними 11-12 січня) було проголошено незалежність України.

1931 — у Москві засновано театр «Ромен», найстаріший з нині діючих циганських театрів. Театр є ключовим об'єктом культури російських циган, оскільки з моменту заснування є центром тяжіння діячів циганського мистецтва в Росії.

1935 — В американському місті Річмонд надійшла у продаж перша партія баночного пива під назвою «Вершковий ель Крюгера» («Krueger Cream Ale»).

1984 — У США в продажу по ціні 2495 доларів за штуку з'явились перші комп'ютери «Макінтош».

1986 — Американський космічний апарат «Вояджер-2» став першим штучним об'єктом, який досягнув Урана, пройшовши від нього на відстані близько 100 тис. км.

 

24 січня народилися:

76 — Адріан, римський імператор (117—138 роки), за час правління якого Рим перетворився у світову столицю.

1712 — Фрідріх II, пруський король (1740—1786 рр.) з династії Гогенцоллернів, видатний полководець.

1732 — Бомарше, французький комедіограф, автор «Севільського цирульника» і «Одруження Фігаро».

1733 — Бенджамін Лінкольн, американський генерал, військовий міністр США (1781-1783).

1776 — Ернст Теодор Амадей Гофманн, німецький письменник («Крихітка Цахес», «Житейські погляди кота Мурра»), художник, композитор — автор першої німецької романтичної опери («Ундіна»).

1848 — Василь Іванович Суриков, історичний живописець, учасник Товариства передвижників і «Союзу російських художників».

1944 — Девід Герролд, американський письменник-фантаст, сценарист.

1953 — Юрій Башмет, альтист і диригент.

1960 — Настасья Кінскі, американська актриса («Не кажи нічого», «Американська рапсодія», «Хрещена мати», «Париж-Техас»).

1967 — Андрій Белянін, російський письменник і поет, пише в жанрі «фентезі».

1961 — Олександр Ірванець, український поет, драматург, прозаїк, перекладач.

До списку новин