загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Наталія Королевська зобов'язала ПФУ оформлювати пенсії протягом тижня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Одним з важливих завдань Пенсійного фонду є підвищення якості послуг, які надаються людям у відділеннях. Про це повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська, виступаючи на засіданні правління Пенсійного фонду.

„Одним з важливих питань Пенсійного фонду є підвищення якості послуг, які надаються людям. На жаль, зараз у цьому плані є проблеми”, – сказала Наталія Королевська. Вона також додала, що більшість звернень, які надходять до Міністерства з регіонів, стосуються саме пенсійних питань, при цьому багато недоліків у цій сфері виявляються під час перевірок, які проходять, зокрема, й на основі повідомлень людей.

Міністр навела декілька прикладів, коли неуважність працівників Пенсійного фонду призвела до проблем у людей, які звернулися до відділення. Таких проблем можна було б уникнути, якби працівники фонду більш уважніше ставилися до виконання своїх обов’язків.

„У підсумку люди щомісяця втрачають десятки, а іноді сотні гривень пенсії. А для людей – це значні кошти. І це дає відчуття, що пенсійна система не справляється. Такого бути не повинно. І я вимагаю більш уважного ставлення до людей та проблем, з якими вони до вас звертаються”, – підкреслила Наталія Королевська.

Крім того, для максимального пришвидшення обслуговування людей під час призначення пенсії Наталія Королевська доручила зменшити час, протягом якого призначається пенсія, до одного тижня, а також запровадити прийом громадян місцевими управліннями Пенсійного фонду за принципом „єдиного вікна”.

„Для того, щоб у меншої кількості людей була необхідність йти до відділення Фонду, а у разі необхідності особистого контакту – отримати повноцінну допомогу, необхідно розвивати систему дистанційного обслуговування. Зокрема, мова йде про електронні ресурси Пенсійного фонду, а також впровадження програмного забезпечення „Пенсійний калькулятор” та його інтеграція у веб-портал”, – сказала Наталія Королевська.

Прес-служба Міністерства соціальної політики

До списку новин