загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці на вихідних почали скуповувати долари

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Попит на валюту виріс в півтора-два рази.

В Україні почалася паніка через падіння курсу гривні. У п'ятницю національна валюта подешевшала на міжбанку до 8,5 грн/$. "Нацбанк у п'ятницю на валютний ринок не виходив, а Ощадбанк продавав долар по 8,49 грн. Ослаблення нацвалюти служить інтересам вітчизняних експортерів", - повідомив "Вестям" директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний.

Зростання курсу долара дуже швидко позначилося на готівковому ринку. Якщо ще в п'ятницю валюту можна було купити в касах за 8,45-8,47 грн/$, то вже на вихідних за неї просили до 8,59-8,62 грн/$. Правда, навіть за цими курсами долар купували: попит зріс у півтора-два рази. Втім, обсяги поставок баксів в країну поки знаходяться на рівні грудня 2013-го. Після п'ятниці експерти з небажанням дають нові курсові прогнози, оскільки вони зараз формуються під впливом політичного і спекулятивного факторів. В цілому на цей тиждень малюють два сценарії або держбанки будуть намагатися закріпити курс гривні на рівні 8,5 грн/$, або його трохи знизять - до 8,4-8,45 грн/$. Варто також зазначити, що мірою загострення протестів на вулицях, українці продовжували достроково знімати кошти з депозитів.

"Однак кількість таких знять залишається в стандартних межах", - говорить начальник відділу розвитку продуктів ПАТ "Банк Кіпру" Володимир Линник. Велика частина депозитних договорів розривається після закінчення терміну. "Десь 70-75% вкладників, які звертаються за зняттям депозиту, вдається відмовити забирати гроші. Але приблизно 25-30% клієнтів все ж розриває договори", - додав заступник голови правління VAB Банку Антон Шаперенков. Раніше повідомлялося, що валютники через заворушення на Євромайдані розхитали курс гривні в Україні.

До списку новин