загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нардеп-опозиціонер пропонує надати постраждалим учасникам акцій протесту пенсії та пільги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Верховній Раді України (ВРУ) зареєстровано законопроект, в якому пропонується виплачувати пенсії постраждалим учасникам акцій протесту та масових заходів і надати їм різноманітні пільги.

Народний депутат від УДАРу Микола Паламарчук подав 25 січня проект закону «Про статус осіб, які постраждали під час проведення мирних зібрань, гарантії їх соціального захисту» (№ 4017), в якому пропонує захистити постраждалих під час проведення мирних зібрань, створивши для них «належні умови для підтримки здоров’я та активного довголіття» з допомогою пенсій і пільг.

Якщо учаснику мирних зібрань було заподіяно травму чи каліцтво (інвалідність) з боку працівників правоохоронних органів, то законопроект пропонує виплачувати такій людині щомісячну пенсію в розмірі п’яти мінімальних заробітних плат. «У разі загибелі (смерті) учасника мирних зібрань від дій працівників правоохоронних органів, працівників інших державних органів сім’ї загиблого (померлого), а в разі її відсутності його батькам та утриманцям призначається та виплачується пенсія у розмірі семи мінімальних заробітних плат, розмір якої щорічно визначається у Державному бюджеті України», — зазначено в законопроекті.

Автор законопроекту пропонує виплачувати пенсії з державного бюджету України, а потім списувати ці грошові кошти з того державного органу, працівники якого завдали шкоди учасникам мирних зібрань.

Серед пільг, передбачених у законопроекті для постраждалих учасників мирних зборів, є безоплатне одержання ліків та безплатне першочергове зубопротезування, 50-відсоткова знижка за користування житлом та комунальними послугами, безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту тощо.

У тексті законопроекту зазначено, що в разі ухвалення в парламенті, закон набере чинності з 23 січня 2014 року.

Нагадаємо, протягом останнього тижня в Раді зареєстровано багато законопроектів, що пропонують скасувати закони 16 січня, але жодного законопроекту про імпічмент президенту тощо.

До списку новин