загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Cполучені штати готують фінансові санкції проти України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Остаточні деталі пакету рішень ще не опрацьовані, але  можуть бути застосовані негайно.

Адміністрація Б.Обами готує фінансові санкції, що можуть бути запроваджені щодо українських чиновників і  лідерів протестів, якщо зростатиме насильство в час політичної кризи, яка охопила Україну, як стверджують радники конгресу.

Радники  конгресу, які попросили не називатисвоїх імен, повідомили, що обговорювали з чиновниками  підготовку санкцій.

Вони стверджують, що остаточні деталі пакету рішень не були опрацьовані, але їх можуть швидко застосувати проти чиновників - або лідерів мітингувальників у разі поширення насильства.

Шестеро людей були вбиті в Києві та інших містах України під час акцій протесту, який вибухнув більше ніж два місяці тому у звязку з відмовою президента України Віктора Януковича підписати угоду з Європейським Союзом через тиск, здійснений з боку Росії.

Занепокоєний кризою, Вашингтон скасував візи деяких українських чиновників.

Президент США Барак Обама у вівторок згадав Україну у своїй доповіді для конгресу щодо ситуації в державі, висловивши підтримку принципу, що всі люди мають право на вільне волевиявлення.

Віце-президент США Джозеф Байден говорив з Януковичем як мінімум три рази. Два сенатори: Джон Маккейн з Арізони і демократ Кріс Мерфі з Коннектикута - відвідали  Київ минулого місяця і зверталися до демонстрантів.

Комітет закордонних справ ухвалив у середу резолюцію, у якій закликав всі сторони протистояння утримуватися від насильства і працювати у напрямку мирного врегулювання.

"Ситуація в Україні залишається дуже неспокійною і  потрібно робити більше", - підкреслив Еліот Розенкранц, Нью-Йоркський демократ, який вніс проект резолюції. "Ми повинні продовжувати дотримуватись нашої позиції".

Втім, конгресмени США та чиновники адміністрації Обами заявили, що   події останніх днів подали їм надії, в тому числі рішення українського парламенту скасувати антипротестні закони.

"Нас втішив той факт, що Верховна Рада України проголосила нечинними найбільш кричущі з антидемократичних законів. Сьогодні ми хочемо переконати Президента Януковича підписати скасування законів", - повідомила на брифінгу прес-секретар Державного департаменту Джен Псакі.

Вона розповіла журналістам, що державний департамент вже готовий розглянути санкції, але рішення ще не ухвалено.

Тривожний сигнал був даний з іншомго місця на Заході. Канцлер ФРН Ангела Меркель дзвонила в середу президенту Росії Володимиру Путіну та пану Януковичу, закликаючи до конструктивного діалогу між владою та опозицією.

У середу Путін збільшив свій тиск на Україну, сказавши, що Росія чекатиме, доки Україна сформує новий уряд, перш ніж повністю виплатити $15 млрд. кризової допомоги, яка терміново потрібна Києву.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин