загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Про дострокове призначення пенсії за віком жінкам

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відповідно до пункту 7-2 “Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” до 1 січня 2015 року право дострокового виходу на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років та за умови звільнення з роботи. У цьому випадку розмір їх пенсії, обчислений відповідно до статті 27 та з урахуванням статті 28 цього Закону, зменшується на 0,5 відсотка за кожний повний чи неповний місяць дострокового виходу на пенсію.

Зменшення розміру пенсії за віком застосовується протягом усього періоду отримання пенсії незалежно від її виду.

У разі, коли жінка, якій достроково призначено пенсію, до досягнення віку, передбаченого статтею 26 цього Закону, працевлаштувалася, виплата дострокової пенсії на час роботи припиняється. У цьому випадку після досягнення віку, передбаченого статтею 26 цього Закону, відсоток, на який зменшено розмір пенсії, переглядається з урахуванням кількості повних місяців страхового стажу, набутого за період роботи після дострокового виходу на пенсію.

Відсоток, на який було зменшено розмір пенсії, також може бути переглянуто з урахуванням відповідної кількості повних місяців страхового стажу, якщо особа після досягнення віку передбаченого статтею 26 цього Закону, продовжує працювати і відмовилася від отримання пенсії.

Приклад.

Жінка, 01.04.1957 р.н., право на пенсію за віком має з 02.04.2013 року (тобто в 56 років).

02.04.2012 звертається за достроковим призначенням пенсії в 55 років. Має 30 років страхового стажу, не працює.

Пенсія призначається із зменшенням розміру пенсії на 6% (за кожний повний чи неповний місяць дострокового виходу на пенсію).

25.01.2013 року жінка працевлаштовується. З 25.01.2013 року виплата пенсії припиняється. З 02.04.2013 року, з дня наступного після виповнення пенсійного віку, виплата поновлюється автоматично в призначеному розмірі пенсії.

Після надходження даних зі СПОВ про сплату страхових внесків за січень, лютий, березень 2013 року (відповідно страховий стаж 2 місяці 6 днів) відсоток зменшення автоматично перераховуватиметься з 02.04.2013 року (є два повних місяці страхового стажу) та складатиме 5%.

Жінка продовжує працювати і одержувати пенсію з урахуванням відсотку зменшення.

Для подальшого перерахунку відсотку зменшення пенсії жінка повинна відмовитися від отримання пенсії на період роботи після досягнення пенсійного віку.

Заступник начальника відділу прийому

та обслуговування громадян Г.Л.Крижова

До списку новин