загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В ніч на 31 січня у Китаї зустріли Новий рік Коня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Майже півтора мільярди жителів Піднебесної, а разом з ними і величезна кількість людей по всьому світу, зустріли в ніч на 31 січня Свято весни, або Новий рік за місячним календарем.

«Бажаю вам і вашим сім'ям міцного здоров'я, щастя і усього найкращого в Новому році», - сказав, вітаючи співвітчизників, лідер нації Сі Цзіньпін.

Після звернення багато хто присвятив вечір поїданню святкових страв і перегляду традиційного чотиригодинного концерту на Центральному ТБ.

Велику частину ночі місто освічували химерні феєрверки, перетворивши небо над столицею в один гігантський салют. Втім, вже дуже скоро чисте ще опівдні небо затягло сизим серпанком. Хоча заклики влади утриматися від запуску піротехніки все ж отримали дію, і феєрверків цього року дійсно запустили менше, ніж в минулі роки. У результаті в четвер увечері вміст часток PM 2.5 у повітрі не перевищував 160 мкг на кубометр, тоді як минулого року показник досягав в цей же час 1 тис. В п'ятницю Пекін оповитий смогом.

У перший день нового року на вулицях 21-мільйонного мегаполісу надзвичайно мало машин і людей. Ті ж, хто все ж вийшов з дому, в основному вирушили на храмові ярмарки, які почали працювати ще напередодні.

Свято Весни, або Новий Рік за місячним календарем, - для китайців те ж, що Різдво для християн. Це найголовніше свято в році, яке збирає за єдиним столом усіх членів сім'ї, як би далеко від дому вони не працювали. Не випадково ніч під китайський Новий рік називають також «ніччю зустрічі після розлуки».

Китайський Новий рік приходить в перший молодий місяць в період між 20-м січня і 20-м лютого за григоріанським календарем.

До списку новин