загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці частіше подорожують через страх накопичувати гроші та бажання бути "не гірше за інших"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мандрівниками з України нерідко керує прагнення пустити пил в очі знайомим та друзям.

Українці стали частіше відпочивати за кордоном. Як свідчать дані Всесвітньої туристичної організації, у 2013 році Україна увійшла в десятку держав зі збільшення видатків на виїзний туризм. У 2013 році жителі країни витратили на подорожі за кордон на 15 % більше, ніж у 2012-м. Якщо у 2010 році витрати українців на виїзний туризм становили $ 3,8 млрд у 2011-му - $ 4,5 млрд, то в 2013-му ця цифра досягла майже $ 6 млрд, пише журнал Корреспондент. За даними Держкомстату, якщо у 2007 році з України виїхали 0,3 млн туристів, то у 2010-му - 1,2 млн, а у 2012-м - вже 1,9 млн. Як стверджують фахівці з туризму, такий "бум" на відпочинок за кордоном обумовлений кількома факторами.

Так, на підввищений інтерес українців до подорожей, серед іншого, вплинула економічна нестабільність - люди побоюються накопичувати гроші, поспішаючи витратити зароблені кошти на розваги й туризм. Крім того, в очах співвітчизників можливість часто їздити за кордон - показник високого соціального статусу, наголошують соціологи. Відповідність йому у будь-яку ціну стає для багатьох самоціллю, навіть якщо гроші на подорожі доводиться займати, стверджують експерти. Разом з тим, за останній рік українці не тільки почали частіше їздити за кордон, але й стали більш вимогливими до умов подорожей - вони готові платити за комфорт та безпеку. "Відпочивати за кордоном для багатьох стало звичкою. Сьогодні це майже правило хорошого тону", - вважає директор з туризму одного з популярних українських турагентств Ольга Юденко. Ще одним фактором, який вплинув на туристичний сплеск у країні, туроператори називають збільшення тіньових доходів українців. "Коли ми бачимо, скільки люди витрачають на відпочинок, це показує реальний стан економіки. З цієї причини твердження, що ми одна з найбідніших країн світу, не зовсім відповідає дійсності", - вважає президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. Крім того, українці люблять пускати пил в очі, зазначає член Асоціації психотерапевтів та психоаналітиків України Наталія Простун. За її словами, це і є прояв популярного поведінкового феномену співвітчизника: виглядати краще, ніж є насправді.

"Основні мотиви такої поведінки - бути не гірше за інших, щоб відчути, як живуть й не знають нужденності багаті люди", - пояснює психотерапевт. Однак, за даними опитування української компанії Research and Branding Group, 77 % українців ніколи не були за кордоном. У той час як, згідно з інформацією Eurostat, щороку за кордон виїжджають 76 % бельгійців, 53 % голландців, 40 % словаків, 33 % німців і 15% поляків й лише близько 5% українців.

До списку новин