загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Житомирі відкрилась виставка «Афганські замальовки» Василя Вознюка

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Житомирський карикатурист Василь Вознюк відкрив чергову персональну виставку. Всесвітньо визнаний художник представив для житомирян 20 робіт на Афганську тему. Виставка проходить у віддділі мистецтва в Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича.

Сам Василь Вознюк назвав свої роботи замальовками про Афганістан. Крім того працівники бібліотеки підготували в додачу до виставки, експозицію літератури та джерел про події в Афганістані.

Виставка триватиме до 15 лютого.

Довідково:

Василь Васильович Вознюк– член Асоціації карикатуристів України, головний художник Асоціації КВН України, член Національної спілки журналістів України, член громадської організації «Творче об'єднання мистецтв «Аполон», арт-директор Міжнародного фестивалю екранних мистецтв «Кінотур».

Дійсний член Міжнародної організації із захисту прав карикатуристів (Cartoonists Right Network / International), Міжнародної організації захисту свободи слова «Репортери без кордонів» (Reporters Sans Frontiers). Лауреат і призер багатьох міжнародних виставок і конкурсів карикатури. Його ім'я внесено в дві енциклопедії сучасної карикатури. Василь Вознюк – єдиний художник-карикатурист в Україні, який малює королівським сім’ям Європи. Сьогодні практично немає такої країни світу, де б не знали про його творчість.

Однією з перших живописних робіт житомирського художника  Василя  Вознюка був портрет британської королеви Єлизавети II. Художник намалював портрет для подарунка королеві до дня народження. На ньому Єлизавета ІІ в капелюшку поверх української хустки. Василь надіслав картину до Лондона  і згодом отримав офіційний лист-подяку із Букінгемського палацу, в приватній колекції якого й зберігається портрет житомирського художника. Американці попросили Вознюка зробити дублікат цього малюнка.

Малювати Василь почав після того, як отримав поранення в Афганістані. Тоді хотів розвеселити втомлених друзів у палаті. Знайшов карту, олівець, намалював  картинки, передав їх по ліжках. Так і став художником.

До Афганістану Василь попросився сам у 1986-му. Щоб мама не хвилювалася, на листах писав ”Монголія”. Інші, за словами Василя, обманювали, що в Чехословаччині служать.

Василь Вознюк винайшов також власну техніку дружнього шаржу. Він створює портрет за підписом людини. Назвав цю техніку ”трив”. Це тому, що в його імені є три ”В” – Вознюк Василь Васильович. Його першим клієнтом був американський ілюзіоніст Девід Копперфільд. 1999-го він відвідав Київ, і йому мали передати роботу Вознюка.

Василь Вознюк брав участь у виставках від Японії до Латинської Америки. Мав запрошення читати лекції в паризькому університеті Сорбонна.

Велика народна любов прийшла до Василя Вознюка після того, як його запросили до телепередачі «Свобода слова» Савіка Шустера. Щотижня в прямому ефірі Василь малював гостей студії Шустера – переважно відомих політиків. Сьогодні їхні колекції прикрашають власні жартівливі портрети, створені Василем Вознюком.

1958, 3 липня — Василь Вознюк народився у місті Карші Кашкадарінської області в Узбекистані в родині військовослужбовця.

1976 — служив у військах Західного прикордонного округу. З 1976 року проживає в Житомирі.

1977 — 9 років працював на заводі ”Електровимірювач” у Житомирі.

1986 — служив у Афганістані вільнонайманим, був поранений.

З 1988 р. працює художником в найпрестижніших українських та міжнародних виданнях, ілюструє книги.

З 2000 року бере участь в міжнародних конкурсах.

2001 – отримав Гран-прі в Парижі на українсько-французькому конкурсі політичної карикатури «Преса і влада».

2002 – зайняв 3 місце на Московському відкритому фестивалі карикатури.

5 років поспіль перемагав на щорічному конкурсі «Бізнес в Україні».

2003 – отримав пропозицію з Бельгії ілюструвати книгу про вагітність (благодійний проект під патронатом бельгійського короля Альберта II).

Намалював портрет королеви Великої Британії Єлизавети ІІ.

З 2004 року кілька років поспіль брав участь в японському конкурсі карикатури, який проводить токійська газета «Іаміурі».

З 2005 року в столичному музеї Державної прикордонної служби України було відкрито постійно діючу експозицію книжної графіки художника під назвою «Моє прикордоння».

Нагороджений медалями: «Захиснику Вітчизни», «Ветерану-інтернаціоналісту», «За сумлінну службу в Державній прикордонній службі України» та кількома ювілейними нагородами.

Лауреат і призер багатьох міжнародних виставок і конкурсів карикатури. Його ім'я внесене до двох енциклопедії сучасної карикатури.

До списку новин