загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хмільник: З 27 січня розпочалось навчання пенсіонерів-студентів третього набору на курси комп’ютерної грамотності

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Часто люди,  виходячи на пенсію, замикають себе в чотирьох стінах і вважають, що їхнє життя вже прямує до фінішу. Хоча насправді лише розпочинається новий його етап і все набуває іншого сенсу. Змінюється  звичний розпорядок дня, не потрібно нікуди поспішати, а вільного часу стає вдосталь для освоєння чогось нового та цікавого.

У Хмільнику пенсіонерам із активною життєвою позицією допомагає реалізувати свій творчий потенціал територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Хмільника.

Для людей похилого віку та інвалідів загального захворювання тут працюють  безкоштовні гуртки: рукоділля (випалювання, декупаж, арт-терапія, лозоплетіння та ін.), оздоровчий та вокальний, курси вивчення іноземної мови. Кожен може і відпочити, і попрацювати над собою, і створити «шедевр» власними руками. Особливістю є спілкування з молодими та енергійними керівниками гуртків, які створюють атмосферу домашнього затишку  та спонукають до створення різних творінь власними руками.

Не менш цікавим і корисним заняттям для такої категорії людей є відвідування курсів комп’ютерної грамотності. Адже комп’ютерні технології настільки проникли в усі сфери життя сучасної людини, що, не вміючи користуватися комп’ютером, людина знебарвлює своє сьогодення. За допомогою комп’ютера є можливість  постійно отримувати величезний потік інформації, тому володіти навичками роботи з ним вкрай необхідно.

Аби допомогти пенсіонерам та людям з обмеженими фізичними можливостями адаптуватися до сучасних умов життя, у територіальному центрі, у липні 2013 року, були започатковані безкоштовні курси комп’ютерної грамотності.

Курси були організовані завдяки тісній та активній співпраці з громадською організацією «Філософія Серця» (м. Вінниця), а практична реалізація стала можливою за сприяння керівництва Хмільницької районної бібліотеки для дорослих, яка  надала приміщення, комп’ютерне устаткування програми «Бібліоміст»  та визначила час для проведення занять.

За цей період  курси набули шаленої популярності у місті, охочих освоїти навички роботи  на комп’ютері  чимало.

З 27 січня 2014 року розпочали навчання студенти третього набору. Бажаємо їм натхнення і успіхів в освоєнні комп’ютерної грамотності.

До списку новин