загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Домашній сир: корисні властивості

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Домашній сир це м'який сир, який легко готується в домашніх умовах. Цей продукт насичений вітамінами та поживними речовинами. Яку саме користь для вашого здоров'я може принести домашній сир читайте далі.

Приблизно двісті грамів домашнього сиру однопроцентної жирності містить 28 грамів білка, 6 грамів вуглеводів та 2 грами жиру. Це вказує на те, що домашній сир не лише дуже корисна їжа, але й поживна дієтична їжа.

Домашній сир містить кальцій та фосфор, які дозволяють зміцнити кістки. Вживати домашній сир рекомендують при проблемах з кістками, вагітним та дітям, літнім людям. Домашній сир показаний також людям з хворобами травлення та діабетом.

Знежирений домашній сир допоможе ефективно боротись з зайвими кілограмами. Завеликі порції домашнього сиру здатні збільшити рівень холестерину в організму, особливо якщо це домашній сир з великим відсотком жирності.

Як приготувати сир самому

Як приготувати сир з квасного молока

Квасне молоко - це самий простий у приготуванні кисломолочний продукт. Для того щоб отримати квасне молоко, потрібно взяти домашнє молоко і поставити в тепле місце. Для прискорення утворення квасного молока можна додати: на 1 літр - 100 мл кефіру або 1 столову ложку сметани або йогурту.

Після того як молоко скисне, потрібно відокремити сирну масу від сироватки. Для цього необхідно злити скисле молоко у мішок з декількох шарів марлі чи іншого полотна, потім підвісити. Це дозволить відокремити сир від сироватки, на що піде приблизно півдня.

Для прискорення процесу приготування сиру з кислого молока, його необхідно прогріти. Не доводьте продукт до кипіння і не кип'ятіть! Потім слід остудити масу і відкинути на друшляк з марлею або іншим тканинним полотном. Покласти гніт (прес), щоб вийшов більш сухий сир. Можна також його підвісити в марлевому або полотняному мішку.

Чим довше сир залишається висіти або знаходиться під пресом, тим більш щільним і сухим він виходить.

Як приготувати кальцинований сир

Приготувати такий сир в домашніх умовах дуже просто. Приготований таким чином сир має низьку кислотність і особливо добре підходить для дієтичного та дитячого харчування.

Нам буде потрібно:

Молоко - 2 літри,

Молочнокислий кальцій - 3 ч. ложки (12 г).

Приготування:

Молочнокислий кальцій продається в аптеці у вигляді порошку. Його необхідно розчинити в невеликій кількості води, наприклад, в 3-4 столових ложках води. Свіже молоко довести до кипіння, вогонь вимкнути і вводити розчинений молочнокислий кальцій при постійному помішуванні. При цьому молоко перетворюється у сирну масу. Цю масу потрібно охолодити і процідити крізь марлю або іншу тканину, щоб відокремити сироватку від сиру. Сир можна підвісити для того, щоб він краще стік. З 2 літрів молока вийде 300-350 грамів сиру.

2 способи приготування сиру з кефіру

Теплий спосіб

Кефір необхідно поставити в тепле місце для більш швидкого відділення сироватки. Коли сироватка почне відділятися, поставити ємність з кефіром на водяну баню і прогріти для кращого і швидкого відділення сироватки від сирної маси. Потім відкинути сирну масу в марлевий або тканинний мішок і підвісити для того, щоб зайва сироватка стекла.

Можна використовувати більш швидкий спосіб, при якому йде безпосереднє нагрівання сиру, наприклад, в каструлі на тихому вогні, до утворення сирної маси і сироватки. Цю масу можна доводити до кипіння.

Холодний спосіб

1 літр кефіру в пакеті або упаковці помістити в морозильну камеру на 2-3 доби, потім дістати і вийняти з пакету заморожений кефір. Помістити його в друшляк з марлею і почекати, поки стече сироватка і залишиться ніжний і дуже смачний сир.

Старовинні рецепти світової кулінарії швидкого приготування сиру.

Скир

Свіжоприготовлене кисле молоко змішати в співвідношенні 1:1 з доведеним до кипіння свіжим молоком. Наприклад, 1 літр молока довести до кипіння і влити 1 літр кислого, залишити суміш на тихому вогні хвилини на 3. Як тільки молочний згусток відокремиться від сироватки, зняти з вогню і відкинути сир на друшляк.

Iримшик

Готується так само, як скир, але кип'ятити суміш молока і кислого можна хвилин 5, пропорції кисляку і свіжого молока - 1:2.

Єжегей

Пропорції кисляку і свіжого молока 2:1, готується так само, як скир, але без кип'ятіння: кисляк потрапляючи в молоко, тут же відокремлює сироватку від сирного згустку. Після змішування молока і кисляку, вимикають вогонь, дають охолонути і відкидають на друшляк готовий сир.

Домашній сир з кефіром і зеленню

Нам буде потрібно:

Сир - 150 г,

Кефір - 100 мл,

Цукор - 1-2 ст. ложки,

Сметана - 2-4 ст. ложки.

Приготування:

Сир викласти в чашу блендера, додати подрібнену зелень, кефір, цукор і збити. Викласти сирну масу на тарілку, додати сметану. Кефір можна замінити молоком або йогуртом.

Домашній сирний крем з полуницею

 

Нам буде потрібно:

Сир - 250 г,

Яйце куряче - 1 шт.,

Вершки (жирні) - 100-150 г,

Ваніль - на кінчику ножа,

Цукор - 1-2 ст. ложки,

Полуниця - 200 м.

Приготування:

Сир збити з цукром, яйцем і невеликою кількістю ванілі. Вершки збити до густого стану і акуратно змішати з сирною масою. Викласти в креманки, додати розрізані навпіл ягоди полуниці. При бажанні яйце з рецепту можна видалити.

Сироватка - дуже корисний продукт. Використовуйте її для приготування млинців і різної випічки, фруктових або овочевих напоїв на її основі.

До списку новин