загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українська книжка вперше перемогла на ярмарку у Болоньї

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Книжка «Зірки і макові зернята», видана у видавництві Старого Лева, отримала відзнаку Opera Prima конкурсу Bologna Ragazzi Award 2014. Придумали історію і зробили для неї ілюстрації Романа Романишин і Андрій Лесів ( творча майстерня «Аґрафка»).

«Зірки і макові зернята» - це історія про дівчинку Дору, яка рахувала все на світі. Це історія дитини з яскравою уявою. Живучи в місті, вона оточує себе образами і символами з прочитаних книг, створює власний світ навколо себе і вигадує собі пригоди та забави за допомогою простих речей — горошин чорного перцю, камінців, ґудзиків. Далі вона переходить до глобальнішого завдання — намагається полічити зірки на небі. Проте, коли маленькій Дорі не вдається виконати це складне завдання, на допомогу їй приходить мама з мудрою порадою. Одним з прототипів образу Дори є Керролівська Аліса з її фантастичним внутрішнім світом. Як і в Керрола, в нашій історії героїню супроводжує білий кролик на ім'я Піфагор», - так описала Контрактам свою роботу Романа Романишин.

«Для нас особисто відзнака BolognaRagazzi Award є надзвичайно важливою. Ця нагорода присуджується найкращим виданням світу, це символ найвищої проби в галузі дитячих книг і надзвичайно високо цінується серед професіоналів, - додав Андрій Лесів. - Над цим проектом ми працювали практично протягом всього минулого року, і дуже тішимося, що в результаті спільної праці з Видавництвом Старого Лева зараз маємо українську книгу, достойно оцінену на міжнародному рівні. Особливо приємною є ця новина на тлі революційних подій в Україні».

Це вже 51-ший ярмарок у Болоньї, на якому зазвичай представлені більше тисячі експонентів з не менш як 70 країн. Вже вкотре Болонья демонструє, що саме сегмент дитячої книжки - найбільш активний на книжковому ринку.

До списку новин