загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

За яких умов фармацевти мають право на пенсію за вислугу років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Умовою для призначення пенсії за вислугу років є наявність спеціального стажу роботи на посадах і в закладах не менше 25 років. Це встановлено ст. 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 05.11.1991 р. № 1788-XII.

Перелік закладів і установ освіти, охорони здоров'я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затверджено постановою КМУ від 04.11.1993 р. № 909 (далі — Перелік).

Переліком передбачені провізори, фармацевти (незалежно від найменування посад), лаборанти, які працюють в аптеках, аптечних кіосках, аптечних магазинах, контрольно-аналітичних лабораторіях.

Перелік провізорських посад у закладах охорони здоров'я та Перелік посад молодших спеціалістів із фармацевтичною освітою (фармацевтів) у закладах охорони здоров'я затверджені наказом МОЗ від 28.10.2002 р. № 385.

Водночас правом на пенсію за вислугу років користуються працівники не всіх фармацевтичних (аптечних) закладів, а лише ті, що прямо зазначені в Переліку.

Зокрема фармацевти аптечних баз (складів) право на пенсію за вислугу років не мають.

Разом із тим робота за спеціальністю в закладах, установах і на посадах до 1 січня 1992 року, яка давала право на пенсію за вислугу років відповідно до раніше діючого законодавства, зараховується до стажу для призначення пенсії за вислугу років.

Отже, для визначення права на зарахування до спеціального стажу певного періоду роботи необхідно, щоб людина працювала в закладах і на посадах, які дають право на пенсію за вислугу років. У разі якщо із записів трудової книжки неможливо зробити такий висновок, до рай(міськ)управління Пенсійного фонду додатково надається уточнююча довідка закладу (установи). Також під час вирішення цього питання можуть бути розглянуті інші документи (Положення про заклад, структуру, штатні розписи, аккредитаційний сертифікат тощо).

За повідомленням Пенсійного фонду України

До списку новин