загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Територіальні центри з кожним роком покращують надання соціальних послуг для людей похилого віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Люди похилого віку, найбільше багатство якихдосвід, знання, уміння, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реально, хто пройшов крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, репресій та війн і не зламався, хто дожив до сивини на скроняхзаслуговують не тільки на нашу повагу, але й на повсякчасну турботу зі сторони суспільства та держави.

Піклування про цю категорію населення є одним із пріоритетних напрямків роботи й Президента України Віктора Януковича та обласної влади Черкащини.

За словами начальника сектору соціального обслуговування населення та стаціонарних установ Миколи Моцного в Черкаській області значно покращили свою роботу територіальні центри, якими виявлено і взято на облік у 2013 році майже 70 тисяч осіб, які потребували соціального обслуговування та надання різних видів соціальних послуг, з яких обслужено більше 63 тисяч громадян, що становить 91 % від потреби проти минулорічних 86%. Відповідно кількість громадян обслужених територіальними центрами збільшилась на 3,5 тисячі.

– Для обслуговування одиноких непрацездатних громадян і інвалідів в усіх районах і містах нашого краю функціонує 27 територіальних центрів.

Поряд з традиційними формами обслуговування, як догляд вдома та стаціонарний догляд, в практику роботи територіальних центрів ми впровадили інноваційні форми надання соціальних послуг, створили і продовжуємо створювати відділення соціально-побутової адаптації, мультидисциплінарні команди, до складу яких входять соціальний працівник, соціальний робітник, медичний працівник, юрисконсульт, психолог, медична сестра з масажу та лікувальної фізкультури, перукар, швачка, взуттьовик з ремонту взуття тощо, – поділився досвідом Микола Моцний.

Також Микола Михайлович повідомив, що у відділеннях соціально-побутової адаптації впроваджено соціально-педагогічну послугу «Університети ІІІ віку». Ці відділення надають соціально-побутові, соціально-педагогічні, психологічні та інформаційні послуги для стареньких. «Вони допомагають отримати їм соціальну незалежність, адаптуватися до свого статусу – пенсіонера, виховати навички спілкування, виявити та сприяти розвитку різнобічних інтересів і потреб, навчають, наприклад, користуватися мобільними телефонами, комп’ютерами», – зазначив він.

Установами системи соціального захисту населення продовжується робота щодо соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

Довідково. Досвід по роботі з бездомними особами в м. Умань став одним з найкращих в Україні, за що Центр обліку бездомних осіб отримав сертифікат від представника Австрійського міністерства і комп’ютерну техніку, меблі та інше обладнання для поліпшення роботи Центру.

Крім того, рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради створено Центр обслуговування бездомних громадян та осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі. Його структурними підрозділами є відділення реінтеграції та відділення нічного перебування бездомних громадян, а також відділення соціальної адаптації осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі та соціальної реабілітації нарко- і алкозалежних осіб.

До списку новин