загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Луцькі пільговики отримають пластикові картки на проїзд

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нові інформаційні списки пільгових категорій лучан у маршрутках, пластикові картки на проїзд пільговикам та штрафи за порушення прав пасажирів для водіїв - такі нововведення обговорили в Луцькому муніципалітеті. Про це повідомляє ТРК «Аверс».

 Перевізники відмовляють у пільговому проїзді дітям із багатодітних родин. А таких сімей у Лцьку більше тисячі. За словами правозахисника Юлії Спіріної, більшість багатодітних родин і не знають про подібні привілеї, бо у транспорті розміщений неповний перелік пільгових категорій громадян. До того ж, навіть ті, хто має такі пільги, часто чують хамство з боку водіїв: «Заходить дитина, а водій їй каже, або виходь, або плати… Частина дітей не користується своїми правами, бо заплатити гривню чи дві простіше ніж переживати приниження», - зазначила пані Спіріна.

Не менш болючим це питання пільгового проїзду залишається і для дітей війни, ветеранів праці та ветеранів збройних сил. Для них, за словами, представників організацій взагалі немає компенсації із міського бюджету. А тому пенсіонери змушені їздити за пільгими лише у тролейбусах.

Попри те що у законі чітко прописано право на пільги, у міськраді його ігнорують, бідкаються пенсіонери. Ще у грудні минулого року виконавчим комітетом було передбачено пільговий проїзд як виняток лише на 5ти напрямках маршруток, проте діти війни досі не можуть скористатись навіть цим.

Як розповів заступник міського голови Тарас Яковлев уся проблема в укладанні договорів, а точніше в їхній відсутності. До січня цього року не було підписано жодної угоди з перевізниками на пільгове перевезення дітей війни. Та у цьому році чиновники спромоглись виділити кошти. І знову лише на ті п’ять маршрутів, де немає тролейбусного сполучення. На все інше чиновник має наступні пояснення: «Фізично немає можливості перевозити усіх пільговиків, яких є 50 тисяч в місті Луцьку. І юридично, цих підстав немає, тобто декілька судів, які пройшли були на нашу користь. Ми довели, що ми здійснюємо перевезення в межах чинного законодавства… Зараз ми вже завершуємо розрахунки обсягів робіт, ми позаключаємо договори з перевізниками, які ми передбачили в рішенні виконавчого комітету, і перевізники в рамках цих договорів будуть здійснювати безкоштовні перевезення, і будуть претендувати на компенсацію», - констатував Яковлєв.

А ще чиновники повідомили, що нерадивих перевізників штрафуватимуть за свідоме порушення пільг громадян. Також на пасажирів чекають нововведення: пільговикам видаватимуть нові пластикові картки на проїзд. Їх вони пред’являтимуть водіям. Але в те що це змінить ситуацію на краще пенсіонери не надто вірять.

До списку новин