загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Світові ЗМІ про події в Україні: Це був найбільш смертоносний день

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Світові видання рясніють статтями, фотографіями і відео про Україну. Протистояння, які спалахнули у центрі Києва 18 лютого, - на перших шпальтах ЗМІ у всьому світі.

«Це був найбільш смертоносний день у багатомісячному протистоянні влади і опозиції», - пише на своєму сайті американський телеканал CNN. Після того як загинуло 25 людей, протестувальники готові стояти і битися далі. «Схоже, що жодна із сторін не має монополії на застосування насильства, і у тому хаосі іноді навіть важко сказати, хто його (насильство) чинить», - йдеться у публікації.

Британське видання The Financial Times пише: особливо трагічним у подіях у Києві є те, що день насильства розпочався з обіцянки миру. «У вівторок український парламент мав почати обговорювати поправки до Конституції, які могли б допомогти врегулювати кризу і відновити у країні нормальну ситуацію. Ще трагічніше, що і поза межами, і всередині України існує широкий консенсус у розумінні того, яким може бути політичний вихід з кризи», - зазначає автор статті, відомий американський історик, професор Тімоті Снайдер.

Він також пише, що після перегляду Конституції необхідно буде провести парламентські і президентські вибори. «Конституційна реформа і нові вибори дадуть пану Януковичу можливість залишити президентський пост у законний спосіб... Важливо, щоб перехід влади був законним, демократичним і відповідав Конституції», - вважає автор.

Протестний рух в Україні вражає своїм розмахом і завзятістю, пише німецька газета Die Welt. Видання зазначає, що серед учасників протестів існує тенденція до радикалізації. «Протест, який розпочався з невигідної оборонної позиції, перейшов в окопи і зміцнив своє становище. Це холодна громадянська і позиційна війна. А також протиборство, про яке вже зараз можна сказати, що воно змінило суспільство: воно стало сильнішим, завдяки своїй глибокій недовірі до держави, а також завдяки своїй довірі до самоорганізації власних сил. Сильне суспільство, слабка держава - протилежність до російської, путінської моделі» , - наголошується у статті.

«Сполучені Штати і Європа марнують час поки Україна горить у вогні», - статтю із таким заголовком опублікувавForbes. Автор пише, що після чотирьох місяців протистояння у Києві зрозуміло, що конфлікт не може бути врегульований шляхом компромісу. «США і Європа і досі відмовляються від можливості надати реальну допомогу опозиції. Путін, з іншого боку, не залишить каменя на камені, аби гарантувати своїм союзникам перемогу», - йдеться у публікації.

Автор констатує, що учасників протестів в Україні називають фашистами, злочинцями, яких фінансують ворожі європейські держави і Сполучені Штати. США і Європу звинувачують у кричущому втручанні у внутрішні справи України. Як ідеться у статті, впевненості Януковичу додає те, що Путін робитиме усе можливе, щоб «зламати спини» протестувальників і втягнути Україну у майбутній Євразійський союз.

У той час, як влада заручається підтримкою «грошових мішків» Путіна, українські протестувальники не мають реальних союзників, а тільки доброзичливців, які лише спостерігають за процесом. Автор наводить цитати із заяв західних лідерів, які «приголомшені насильством», «глибоко стурбовані», закликають «до негайної деескалації» та «повернення на шлях компромісу і справжніх переговорів».

«Це вершина наївності від західних прихильників протестів, коли вони говорять, що хочуть побачити вирішення (конфлікту) через діалог і компроміс. Не може бути ніякого компромісу, коли ніяких компромісів бути не може. Українська криза зводиться до одного питання: чи буде проросійський Янукович залишатися при владі, використовуючи щедрість Путіна з приєднання до путінського Євразійського союзу, тримати Україну за межами Європи і кульгати разом з корумпованою владою і слабкою економікою, яку підтримує Росія. Або чи зможуть протестувальники відсторонити Януковича від влади, встановити демократичний про європейський уряд, який прокладе шлях для вступу України в ЄС. Буде або так, або так. Не може бути жодних компромісів», - констатує автор публікації.

Польське радіо у публікації «Україна на межі громадянської війни» пише, що важливим питанням зараз є те, що робитиме у цій ситуації Євросоюз і чи дозволить він зануритись Україні у хаос. Колишній президент Європарламенту Єжи Бузек, якого цитує видання, вважає, що найгіршим варіантом є пасивність Євросоюзу. «Сьогодні все зайшло настільки далеко, що ЄС не може дозволити собі залишатись осторонь», - заявив Бузек. На його думку, потрібно негайно організувати "круглий стіл" і мирні переговори, в яких повинні взяти участь не тільки влада і опозиція, а й громадянське суспільство.

Неважко було передбачити, що центр Києва 18 лютого вкотре стане місцем бойових дій, однак масштаб зіткнень, мабуть, виявився несподіваним для всіх , пише російське видання Lenta.ru у статті «Казан Незалежності» .

«Провину за останнє загострення при цьому можна покласти на обидві сторони. Як на опозицію, яка використала силові акції як інструмент для тиску на владу, так і на саму владу, яка спочатку потурала «майданівцям», дозволяючи їм перегороджувати вулиці барикадами і захоплювати будинки, а потім, вирішивши все ж застосувати силу, вибрала для цього невідповідний час», - йдеться у статті.

«Як українське керівництво збирається виходити з ситуації, що склалася, невідомо. Рішення про застосування сили, до якого давно вже закликали прихильники влади (серед іншого вони вимагали введення надзвичайного стану), явно запізніле. Якщо вже «зачищати» Майдан, то для цього логічніше було б вибрати момент, коли там перебувала мінімальна кількість протестувальників. Тепер же владі доведеться доводити справу до кінця або визнавати свою поразку», - резюмує автор.

До списку новин