загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна відмовилася від випуску євробондів на 2 мільярди

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Україна відмовилася від випуску євробондів на 2 мільярди доларів, які раніше планувалися до розміщення на Ірландській фондовій біржі в рамках залучення чергового траншу російського кредиту.

Про це йдеться в повідомленні біржі, опублікованому на офіційному сайті, передає УНІАН.

"Незважаючи на схвалення і публікацію Центробанком Ірландії проспекту емісії євробондів від 17 лютого, емітент цим повідомленням підтвердив, що папери випускатися не будуть", - йдеться в повідомленні біржі.

Як наголошується, рішення про додатковий випуск паперів на 2 млрд доларів було ухвалено наприкінці січня. Тоді ж очікувалося розміщення бондів і залучення чергового траншу російського кредиту.

Однак відставка уряду і затягування процесу формування нового Кабінету міністрів в Україні зумовили небажання російської сторони надавати фінансування.

Разом з тим, у понеділок, 17 лютого, міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив про те, що Росія може викупити українські євробонди вже до кінця поточного тижня. Тоді ж Україна розмістила папери на Ірландській фондовій біржі, яка повідомила про включення українських паперів в офіційний лістинг.

Проте вже в середу, 19 лютого, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що поки питання викупу українських паперів залишається відкритим у зв'язку зі значним загостренням внутрішньополітичної ситуації в Україні і зростанням насильства в країні.

Того ж дня Ірландська фондова біржа повідомила, що рішення від 17 лютого про включення в лістинг і розміщенні додаткової емісії дворічних єврооблігацій України в обсязі 2 млрд доларів під 5% річних з погашенням в 2015 році було помилковим, і скасувала лістинг і допуск до торгів за євробондами.

Таке рішення разом з ескалацією конфлікту стало додатковим фактором масового продажу українських паперів на світових фінансових ринках. За інформацією агентства Bloomberg, прибутковість українських паперів підскочила до історичного максимуму спочатку в 33,9%, а потім і до 42%.

До списку новин