загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні - день народження Лесі Українки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Леся Українка, справжнє ім'я якої Лариса Косач-Квітка, народилася в Новограді-Волинському 25 лютого 1871 року. 

Її мати була відомою в той час письменницею Оленою Пчілкою, тому й сама дівчинка змалку була поглинена світом літератури та творчості. Вже в 5 років вона почала самостійно писати п'єси, а в 8 — написала свій перший вірш. Леся Українка вивчила декілька іноземних мов. Але в 10 років у дівчинки почалися серйозні проблеми зі здоров'ям: у Лесі Українки діагностували туберкульоз кісток. Із цієї причини Лесі Українці довелося поставити хрест на музичній кар'єрі.

У 12 років Леся Українка зайнялася перекладом книги «Вечори на хуторі біля Диканьки» Миколи Гоголя, її почали друкувати в українських літературних журналах. У 19-річному віці Леся Українка сама написала для молодших сестер «Стародавню історію східних народів». Перші вірші Лесі Українки були опубліковані в 1893 році.

У 1911 році вийшла драма-феєрія «Лісова пісня», яка вважається одним з кращих творів Лесі Українки. Найбільш примітними темами в її творах  були свобода, любов і природа. Леся Українка створювала тонкі й ранимі образи з притаманною їй музикальністю слова.

Померла Леся Українка 1 серпня 1913 року у віці 42 років через вкрай поганий стан здоров'я.

До списку новин