загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

США та Британія заявляють: Україна не є полем битви між Сходом і Заходом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вільям Хейг вважає: Україна повинна сформувати інклюзивний уряд, відданий ідеї єдності

США та Великобританія заявили, що Україна не повинна бути полем битви між Сходом і Заходом і висловили всіляку підтримку державі після протестів, завдяки яким було усунуто промосковського президента Віктора Януковича.

Світові держави прагнуть зменшити напруженість в Україні в момент, коли тимчасова влада в Києві бореться з  загрозою економічного колапсу та сепаратизму.

Міністр закордонних справ Вільям Хейг після переговорів зі своїм американським колегою Джоном Керрі підтримав територіальну цілісність України, побоюючись, що нація, яка має тісні контакти з Росією, може розділитися.

"Це не гра з нульовою сумою, це не Захід проти Сходу", - сказав пан Керрі після того, як два діяча зустрілися у Державному департаменті США.

Мова йде про людей з України та українців, які роблять свій вибір щодо майбутнього".

 

Пан Хаг, який незабаром планує відвідати Київ, був також не менш рішучим у висловлюваннях, заявивши: "Це країна, якій необхідна матеріальна допомога з різних джерел, у тому числі з Росії.

"Не йдеться про відтягування їх подалі від Росії. Мова йде про те, щоб надати можливість зробити свій вибір".

Україна мусить бути "здатна виконати необхідні для цього умови, що є важливою умовою для впровадження економічних реформ", - сказав він.

"Поширену корупційну культуру" також слід здолати з тим, щоб міжнародне співтовариство відчуло, що може підтримувати Україну.

"Очевидно, що не в інтересах Росії, щоб Україна зазнала економічного краху", - додав пан Хаг. "Не в інтересах Росії, щоб світ від неї відвернувся".

Пан Хаг закликав українських лідерів тимчасового уряду сформувати інклюзивний парламент, залучити людей з різних частин України, у тому числі з півдня і сходу України. Для українців важливо  мати змогу прийняти ці рішення разом після жахливого поділу протягом останніх місяців.

"Ми хочемо висловити нашу тверду підтримку територіальній цілісності та єдності України", - додав він.

Пан Керрі заявив, що Вашингтон також хотів би працювати з Москвою "і з усіма зацікавленими сторонами, щоб переконатися, що з цього дня і надалі все буде мирним", після того, як майже 100 людей загинули протягом кількох днів заворушень, що увінчались зміщенням пана Януковича, союзника Росії.

Колишній колега Пана Керрі з Сенату США після секретного брифінгу у високопоставленого чиновника Держдепартаменту також висловив стурбованість щодо напруженості у територіальних питаннях.

"Ми повинні залишатися абсолютно непохитними у наших поглядах стосовно збереження територіальної цілісності", - повідомив журналістам після брифінгу голова сенатського Комітету із зовнішніх справ сенатор Роберт Менендес.

Пан Менендес також сказав, що парламентарії могли б розпочати розгляд застосування "можливих санкцій" як спосіб забезпечити стійкий перехід до нового уряду.

Кілька народних депутатів з'явилися після брифінгу, наголосивши, що Вашингтон триматиме під невсипущим контролем наміри російського президента Володимира Путіна щодо України.

"Я завжди пам'ятаю, що Росія, пан Путін, мають свої власні пріоритети, які можуть бути несумісними" з прийнятими рішеннями в Україні, яка "мусить залишатися незалежною від стороннього впливу", - заявив журналістам сенатор Бен Кардін.

Сенатор Джон Маккейн, який вже роками відкрито висловлює підозри стосовно Путіна, попередив про те, що російський лідер давно поклав око на Україну як на "коштовну корону" на пострадянському просторі.

"Я знаю, що Путін вважає, що Україна - частина Росії. Він прагне до цього", - сказав пан Маккейн.

За редакцією: Бонні Малкіна

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин