загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Депутат пропонує позбавити пенсії силовиків, які вчинили злочини під час акцій протесту

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Заява Голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності А. Кожемякіна щодо ліквідації спецпідрозділу МВС України «Беркут».

25 лютого 2014 року в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков видав наказ №144 «Про ліквідацію спеціальних підрозділів міліції громадської безпеки «Беркут». Очевидна нагальність такого кроку підтверджується в першу чергу протиправними діями бійців в період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року, вимогами учасників акцій протесту про ліквідацію цього підрозділу.

Крім того, Верховна Рада України звернулася до Міжнародного кримінального суду із Заявою про визнання Україною юрисдикції міжнародного кримінального суду  щодо скоєння злочинів проти людяності, що свідчить про високі шанси на забезпечення невідворотності покарання винних осіб.

Підтримуючи  рішення  в.о. Міністра А. Авакова, підкреслюю, що наказ №144 є лише передумовою досягнення головної мети – покарання осіб, винних у злочинах проти людяності та оновлення українських правоохоронних органів.

З цією метою пропоную Генпрокуратурі України, МВС та СБУ надати Державній прикордонній службі України перелік осіб з числа працівників спецпідрозділу «Беркут» та інших спецпідрозділів МВС, СБУ, УДО, які обґрунтовано можуть підозрюватись в масових вбивствах громадян та вчиненні інших злочинів під час акцій протесту. Державній прикордонній службі України вжити заходів щодо тимчасової заборони виїзду з території України цих осіб.

Звільнення зі служби на пенсію осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ та військовослужбовців внутрішніх військ, Служби безпеки України, Управління  державної  охорони України та  інших військових формувань, які брали участь в охороні громадського порядку чи виконанні інших завдань під час проведення акцій протесту та інших масових заходів, починаючи з 21 листопада 2013 року, проводити лише за наявності висновку про відсутність у їх діях порушення Присяги, Конституції та законів України, зробленого за результатами службового розслідування.

Лише сукупність такого роду заходів дозволить забезпечити об’єктивну і неупереджену оцінку дій кожного правоохоронця та притягнення до відповідальності всіх винних у злочинах проти людяності та перевищенні службових повноважень.

Олексiй Гончар

До списку новин