загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 заповідей нової України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
10 заповідей нової України

В інтернеті все більшої популярності набирають 10 заповідей нової України. Їх поширюють користувачі соцмереж.

"Ми пропонуємо вам список з 10 нових правил, які можуть стати орієнтиром для вашого життя в новій країні", - пишуть вони.

Також заповідями нової України діляться в інтернеті росіяни. "Сподіваюся, що і у нас будуть такі заповіді нової Росії", - зазначила мешканка Москви.

Отож, 10 заповідей нової України:

1.    Не давати і не брати хабарі

Риба гниє з голови, а в нашому випадку - країна гнила, починаючи з кожного з нас. Цукерки лікарям, коньяки за швидке виготовлення документів, пухкі конверти за прийняття на важливу посаду, фраза "ну, ти ж знаєш, що потрібно зробити", - все це підгодовувало колосальну систему корупції, яка починалася з маленького села і закінчувалася Межигір'ям. Не буде пропозиції - не буде і попиту на хабарі. Почніть будувати Європу персонально біля себе - припиніть підгодовувати піраміду корупції. Це не страшно.

2.    Не красти

Важко втриматися від спокуси підправити документи і списати з бюджету компанії трошки менше, а собі в кишеню покласти трошки більше. Особливо, якщо тебе вдома чекає родина. Потрібно навчитися систематично вивітрювати з голови погані звички родом з СРСР: брати те, що вам не належить або погано лежить де завгодно - на роботі, на вулиці чи ще десь. Ви крадете не у когось нереального - ви обкрадає в першу чергу самого себе - бо жити ж тут вам. Кожен раз, коли у вас буде виникати таке бажання - подивіться на себе в дзеркало і побачите там Януковича.

3.    Поважати інших

Мирне співіснування неможливе без поваги, і саме воно стане запорукою економічного успіху. Тільки коли ми навчимося поважати інших людей - незалежно від того, якою мовою вони розмовляють, якою вони нації, віросповідання, орієнтації або яку музику слухають і яких політиків підтримують - тільки тоді може початися дійсно мирне життя. Просто прийміть те, що хтось не такий, як ви - і стане набагато легше, повірте. Наша різноманітність і робить нас сильними.

4.    Допомагати

Вбивайте вірус байдужості в собі. Не бійтеся підняти людину, яка впала посеред вулиці або загубилася в чужому районі. Це не соромно, це навпаки - дуже приємно! Щира посмішка і слово "дякую" мотивує краще за всіх нагород і премій. Ну і рано чи пізно може статися так, що допомога буде потрібна вже вам - ви б не хотіли залишитися на самоті, правда?

5.    Тримати чистоту

Чомусь, як тільки ми потрапляємо закордон, у нас включається режим "Європи" - ми припиняємо смітити і порушувати правила. Чому б не спробувати тримати цей режим у включеному стані - постійно і вдома? Це дуже просто: замість скаржитися на те, який срач біля вашого будинку, припиніть кидати недопалки і обгортки де прийдеться. Не бійтеся поширювати цей приклад на оточуючих, якщо бачите, що хтось навіть не думає про те, де викидати сміття. В Україні є прекрасні ініціативи - наприклад, "Зробимо Україну чистою" - їм потрібна ваша підтримка.

6.    Самоорганізовуватися

"Хата скраю" - це архаїзм і девіз старої України. Девізом нової України повинна стати самоорганізація. Якщо ви не вірите - подивіться відео з Майдану і зрозумійте, що насправді це дуже легко - навіть коли вас десять, п’ятсотабо тисячі. Ведіть діалог з сусідами - відстоюйте права своїх будинків. Розмовляйте з колегами і розвивайте робочі колективи. Одна людина здатна зробити багато чого, а група самоорганізованих людей - ще більше і ще краще. Попросіть допомоги, зорганізує з тими, хто солідарний з вами - і ви зможете вирішити будь-яку проблему.

7.    Брати відповідальність

Настав час розширювати коло відповідальності трохи далі, ніж ви звикли до цього. Потрібно прийняти цю думку до уваги: тільки ви несете відповідальність за власне життя та за власний успіх, і ніхто інший! Ваша відповідальність - це і чистота в місті, і депутати, яких ви обираєте, щоб представляти ваші інтереси. Не бійтеся брати відповідальність за свою роботу, свої обіцянки і своїх близьких: це додає наснаги, сил і впевненості в діях. Це - фундамент вашого існування.

8.    Не боятися

Це - саме те, з чого починається нова Україна. Люди почали усвідомлювати, що страх - це єдина перешкода до кращого життя. І Небесна сотня поклала свої життя саме за те, щоб ми могли жити в країні без страху. Щоб ми не боялися гуляти містами, відстоювати свої права, ловити злодіїв і вільно висловлювати свою думку. Свобода - це перша сходинка до змін. Тільки будучи фізично, морально і духовно вільними, ми зможемо втілити в життя всі ті мрії, про які думаємо кожен день.

9.    Не чекати

Досить чекати, що хтось прийде і зробить порядок біля вашого будинку. Досить чекати, що держава в особі чиновників чи влади дасть вам роботу або вирішить проблеми. Найбільш незадоволені життям - це ті, хто скиглить і чекає, що хтось зробить все за нього. Вставайте і дійте! Тільки від вас залежить, наскільки гарним буде ваше життя.

10. Розширювати кругозір

Час вийти на світло з печер своїх стереотипів. Час позбутися міфів, які весь час насаджують вам політики чи ЗМІ, - тільки так ви знайдете справжню істину. Не судіть про те, чого ви не знаєте або не бачили. Подорожуйте - починайте з кращих куточків своєї області і закінчуйте кращими місцями України та світу. Виділяйте на це час і гроші. Читайте книги і знайомтеся з новими людьми. Відкрийте себе для світу, і він відкриє всю свою неймовірність для вас...

До списку новин