загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Небайдужі івано-франківці можуть допомогти тим, хто потребує допомоги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уже декілька років у Івано-Франківську функціонує територіальний центр соціального обслуговування.

Незважаючи на величезну кількість роботи, яку тут проводять щоденно, про існування центру знає небагато мешканців обласного центру.

Проте, саме у ньому допомагають одиноким громадянам похилого віку, інвалідам, хворим (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш, як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги та іншим соціально незахищеним громадянам.

Спеціалісти територіального центру здійснюють обходи та цілодобові чергування у вихідні дні, окремий черговий постійно перебуває при телефоні, соціальні працівники відвідують своїх підопічних.

Про те, як саме працюють працівники територіального центру розповідає директор Департаменту соціальної політики Олександра Заклинська: “Якщо людина потребує спілкування, їй потрібні продукти харчування, допомога у побутових питаннях, таких, як приготування їжі чи прибирання, спеціалісти соціальної служби у обов’язковому порядку надають такі послуги. У наших підопічних часто існують проблеми з опорно-руховим апаратом, бувають тимчасові втрати пам’яті, хворіє серце. Тому вони потребують особливої уваги та турботи”.

За словами Олександри Заклинської, підопічним територіального центру видають одяг та ремонтують взуття. А ще при центрі соціального обслуговування, який знаходиться за адресою: вул. Коперніка, 1 функціонує банк одягу, банк вживаних речей та побутової техніки.

“Досить часто люди купують нову побутову техніку, а старі прилади є ще досить пристойними, в хорошому робочому стані. Водночас чимало перестарілих самотніх людей не можуть собі дозволити купити нові пральні машинки, холодильники, телевізори, різного роду побутову техніку. Тому при нашому терцентрі існує спеціальний склад.

Якщо люди мають деякі речі - верхній одяг чи взуття, їх також можна приносити до територіального центру. Наші спеціалісти перевіряють, щоб речі були у пристойному стані (не брудні і не порвані). Працівники відділення грошової та натуральної допомоги оформляють відповідні списки. Мешканці міста, які потребують допомоги, складають відповідну заяву і так отримують ту послугу, яка їм необхідна”.

Особливо важливим є відділення соціально-побутової адаптації, яке займається дозвіллям підопічних терцентру. Сюди люди приходять для того, щоб поспілкуватися, отримати певну інформацію.

“До роботи відділення ми залучаємо спеціалістів різних структурних підрозділів. Нашим підопічним розповідають, як користуватися газовими чи електроприладами, як себе поводити у побуті, як варити їсти, як спілкуватися, які юридичні послуги вони мають право отримати. Ми розповідаємо про їхні права, про існуючі для них пільги, матеріальні допомоги, тощо”, - наголошує Олександра Заклинська.

Територіальний центр Івано-Франківська тісно співпрацює з міською організацією Товариства Червоного Хреста, Благодійним фондом “Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ”, обласною асоціацією інвалідів, Радою ветеранів, благодійною організацією “Хесед-Лейб”, всеукраїнською благодійною організацією “Турбота про літніх в Україні”, жінками-мироносицями спільноти “Доброго серця”, центром професійно-технічної освіти №1, благодійною місією “Предтеча” та іншими. Але допомагати тим, хто так потребує допомоги, може кожен небайдужий.

Любов ЗАГОРОВСЬКА

До списку новин