загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Міністерство соціальної політики погасить усю заборгованість попередньої влади

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністерство соціальної політики обіцяє погасити всю заборгованість із соціальних виплат, яку залишила попередня влада.

Про це заявила Міністр соціальної політики Людмила Денісова сьогодні на брифінгу.

«Ситуація в країні складна, коштів взагалі немає і тому ми шукаємо кошти на зарплати бюджетникам, пенсії, соціальну допомогу і ми будемо робити все для того, щоб максимально підтримати громадян в цей складний період», — заявила міністр.

При цьому Денісова зазначила, що для чиновників вводиться жорсткий режим економії — пільги для чиновників будуть скорочені, зокрема буде зменшена кількість державних автомобілів, «ніяких нових меблів та ноутбуків». Денісова також повідомила, що Мінсоцполітики здійснило виплату допомоги сім’ям з дітьми за лютий, яку сплачено в повному обсязі.

Наразі, за її словами, міністерство розпочинає фінансування виплати державної допомоги за березень, на виплату якої необхідно 3,9 млрд грн. — «думаю, що ці кошти знайдуться в Держбюджеті», — підкреслила міністр. Окрім того Денісова повідомила, що за лютий пенсія профінансована та виплачена вчасно; вчора розпочали фінансування виплати пенсій за березень. При цьому, за її словами, в Криму та Севастополі виплати профінансовано повністю: «всі необхідні кошти для цього є».

Щодо допомоги, яка виплачуються через фонди соціального страхування, за словами Денісової, на жаль попередня влада залишила борги по виплатах лікарняних, по  допомозі безробітнім, допомозі по вагітності і пологах.

За словами міністра, на сьогоднішній  день частина профінансована, але залишаються борги в обсязі 715 млн. грн., 255 по безробіттю і 195 млн по лікарняним.

Окрім першочергових заходів з виплати заборгованості з соціальних виплат Міністерством соціальної політики розробляється порядок фінансування та виплати соціальної допомоги  постраждалим в мирних акціях, які відбулися з 21 листопада до 21 лютого: «ми будемо рекомендувати Уряду скласти списки на місцях,  в містах та районах, передати центральній комісії при Мінсоцполітики, де ці списки розглядатимуться із залученням активістів Майдану», — повідомила Денісова.

Олексiй Гончар

До списку новин