загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Київ звинувачує МЗС Росії в поширенні неправди

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністерство закордонних справ Росії, замість виконання своїх прямих зовнішньополітичних функцій та контролю за дотриманням Росією своїх міжнародних зобов’язань, взяло на себе місію планомірної дезінформації, сіяння безпідставних острахів серед своїх же громадян, формування жахливої картини подій в Україні, що взагалі не мають нічого спільного з дійсністю, заявило сьогодні МЗС України.

Останнім часом на території Автономної Республіки Крим, окупованої російськими військами та іншими підконтрольними їм воєнізованими угрупованнями, спостерігається безпрецедентна кількість кричущих випадків порушення прав і свобод людини, нехтування Конституцією України та нормами міжнародного права, наголошено в заяві.

Росія, діючи за посередництвом маріонеткової так званої кримської влади, а також безпосередньо через незаконно дислоковані на території Криму підрозділи її Збройних сил, несе повну відповідальність за разючі утиски прав і свобод мирних громадян, зокрема, права на свободу слова та свободу зібрань, зазіхання на свободу, честь і гідність, людське здоров’я та життя, заявляє Київ.

У заяві наведено цілу низку конкретних прикладів таких утисків, зокрема, проти журналістів, українських військових, міжнародних спостерігачів, а також наголошено на фактах насильницького викрадення людей, що стали «апогеєм зневаги до всіх базових норм українського та міжнародного законодавства».

Натомість МЗС Росії оприлюднило сьогодні заяву, якою російська сторона знову вводить в оману, розповідаючи про «безпредел» у східних областях України, зауважують в МЗС України.

«На підставі отриманих від правоохоронних органів України даних офіційно заявляємо, що 8 березня в Харкові не було випадків застосування вогнепальної зброї та вогнепальних поранень. Не підтверджується також наведений російським МЗС факт затримання Дніпропетровською міліцією сімох російських журналістів», – мовиться в українській заяві.

«Вкотре звертаємося до МЗС Росії з настійливим проханням утриматися від тиражування неперевіреної інформації. У цей час, коли все міжнародне співтовариство очікує від російської сторони конструктивних дій з деескалації ситуації в Криму, закликаємо Росію до стриманості, виваженості та відповідального ставлення до пошуку шляхів врегулювання ситуації у Криму. При цьому радимо дослухатися до реальних свідчень громадян України, громадян інших держав, що проживають в Україні, у тому числі наших співвітчизників – етнічних росіян, яким в Україні нічого не загрожує, окрім, звичайно ж, подальших агресивних дій самої Росії», – наголосили в Києві.

8 березня в Харкові відбувся мітинг проросійських сил, якому ніхто не перешкоджав. Кримінальна перестрілка, не пов’язана з мітингами за Україну чи за Росію, сталася в місті 9 березня.

У Дніпропетровську 8 березня повідомили про затримання сімох громадян Росії, які приїхали на проросійський мітинг і представилися працівниками ЗМІ, але, як виявилося, не працювали ні на російські ЗМІ, ні на українські.

До списку новин