загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Закарпатті пройде конкурс “Срібний дзвін”

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Музиканти та вокалісти Закарпаття покажуть себе у всій красі! 

...На Закарпатті відродили “Срібний дзвін”. Воно й насправді так – чудовий конкурс творчої зміни молодих музикантів, вокалістів і майстрів образотворчого мистецтва відродився. А до цього він щорічно проводився з 2000 до 2008 року включно.

Хто спричинив це приємне відродження в складний для нашого суспільства час?.. Ці люди минулого вівторка зібралися перед представниками мас-медіа. Маю на увазі потужного молодого директора обласного фонду «Срібний дзвін» Дмитра Маніцу, а також методиста управління культури Закарпатської ОДА Вікторію Фролову, керівника власне конкурсу Лідію Маніцу та співорганізатора фестивалю з місцевої телерадіокомпанії Наталію Шпак. Допомагають у цьому не словом, а ділом знаний підприємець і хороша людина Микола Жолтані з обласного центру та керівництво готелю «Закарпаття», що забезпечить проживанням за пільговими цінами на своїх гостинних житлових площах.

А музиканти та вокалісти покажуть себе за планом у першій декаді квітня, «образотворці» – восени. Найперше ж посприяло поновленню конкурсу, на думку Л.Маніци, продовження тісних взаємин із постійним головою журі попередніх появ «Срібного дзвону» – знаменитим композитором, котрий народився в Сваляві, Євгеном Станковичем. Узагалі в журі понад два десятки осіб, що забезпечує об’єктивність конкурсу (за кінцеву оцінку береться середня, тобто підкупити будь-кого не має жодного смислу). Цінним є те, що юний музикант чи вокаліст не лише відкривається для дальшого поступу, але й має надалі великий дієвий план свого зростання. Воно й не дивно, коли поряд із Є.Станковичем є велика співачка сучасності Гізелла Ціпола, інші артисти з великим творчим і педагогічним досвідом. – Для Закарпаття цей конкурс дуже престижний, – мовила Вікторія Фролова. – Адже академічний спів трохи поступився в Україні популярному співу. Але саме в нас він відроджується, що радує. Добре, що в назві закладене і друге найменування нашої області – Срібна Земля. Цьому загалом посприяла вибудувана в нашому краї мережа повної музичної освіти, чим похвалиться далеко не кожен регіон.

У відродженому конкурсі, повідомляє Наталія Шпак, мають узяти участь Україна, Словаччина, Польща, Росія, Білорусія, Росія, а, можливо, й Прибалтика та Молдова. З обласного бюджету виділяється на проведення цього форуму творчої зміни 100 тисяч гривень. Досі, звісно ж, запрошуються меценати. Віриться – вони будуть з’являтися до початку конкурсу, який почнеться 1 квітня. А потім завершиться гала-концертом 10 квітня у великому залі Закарпатської обласної філармонії. Там буде вручена головна нагорода – особистий приз Євгена Станковича. Іншими призами будуть цікаві поїздки в Угорщину, Бельгію, Словаччину.

До списку новин