загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Львові відбудеться концерт-реквієм «Слава Небесній Сотні»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Памятаємо Героїв. 29 березня у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт-реквієм «Слава Небесній Сотні» за участю відомих скрипалів Олега Криси та Анатолія Баженова, оркестру «INSO-Львів» та вокальної формації «Піккардійська терція», повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

За словами генерального директора філармонії Володимира Сивохіпа, цим концертом Львівська обласна філармонія вирішила також підтримати родини загиблих, і частина коштів, отриманих з концерту, буде скерована у фонд підтримки родин загиблих.

На ті дні припадають сороковини загиблих Героїв Майдану. Глибоким сумом для нації увіковічнилися трагічні події в Україні. Три лютневі дні стали піком трагедії. У концерті-реквіємі «Слава Небесній Сотні» буде оспівано ці сумні, але доленосні події через високе, вічне мистецтво. За словами Олега Криси, який перебуватиме на той час у Львові й візьме участь у концерті-реквіємі, «великою честю для нього стане виконання музичних творів на цьому концерті, щоб через музичне мистецтво віддати славу Небесній Сотні, Героям України, які за незалежної України здобували ще одну, практично нову державну незалежність».

Програма концерту-реквієму складена із творів, які є доступними до сприйняття кожній людині. З іншого боку, ці твори не належать до традиційної церковної музики, як то літургія чи панахида. Звучатиме симфонічна й інструментальна музика, але та музика, яка у кожного з нас на слуху. Музика, яка допомагає душі пережити біль, завданий трагедією.

Зокрема, у виконанні Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів» під батутою Володимира Сивохіпа прозвучить Адажіо американського композитора Семюела Барбера. Ця музика не залишить байдужим. Адажіо звучало в перші поминальні дні терористичного акту у Нью-Йорку – великої американської трагедії з тисячами жертв. Інший твір, який прозвучить на концерті – одна з прекрасних частин Симфонії № 5 Густава Малєра — духовно-сповідальне Адажієтто. Окрім того, Олег Криса на альті і Анатолій Баженов на скрипці виконають Симфонію-кончертанте Вольфганга Амадея Моцарта. І хоча програма концерту-реквієму не є традиційною панахидою, співаною словами «Вічна пам’ять» і «Вічна слава», усі ми відчуємо справжній, глибинний зміст цієї музики через гру оркестру і солістів.

Як розповідає генеральний директор філармонії Володимир Сивохіп, «дуже важливою складовою концерту є новий Реквіємреквієм ХХІ ст. Він незбагненний. Це доволі скромна і малознана лемківська тужлива народна пісня «Гей, плине кача по Тисині». Достойним є прекрасне виконання цієї мелодії львівською вокальною формацією «Піккардійська терція». Знаємо історію, як ця пісня пролунала на Майдані. Це була одна із улюблених пісень Героя Майдану, білоруса Михайла Жизневського. Майдан прощався з його тілом, і тоді пісня вперше прозвучала на Майдані. Пісня у записі «Піккардійської терції» також звучала під час прощання із загиблими Героями Майдану.

Почувши цю пісню вперше, пам’ятатимеш довго. Це справді щира і проста мелодія. Слова пісні дуже доступні, вона вже стала символом сучасної свободи. Це велика данина пам’яті – оспівування реквіємом слави людської величі та того життя, якого вже нема. Тому концерт-реквієм стане реквіємом не пам’яті, а слави».

До списку новин