загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії і допомоги фінансуються за графіком

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Новий міністр прояснив ситуацію щодо соціальних виплат

— В Україні у плановому режимі відбуваються фінансування та виплата державних соціальних допомог та пенсій. У березні потреба на фінансування пенсій становить 21,4 мільярда гривень. На 11 березня профінансовано 47% потреби, тобто 10,133 мільярда гривень. Люди планово отримуватимуть гроші через пошту і банк. Щодо державної допомоги сім’ям з дітьми, нині профінансовано перший транш у 3,4 мільярда гривень за потреби на місяць 3,9 мільярда гривень. Якщо ще будуть з’являтися нові діти або родини-пільговики, які не встигнуть вчасно отримати гроші, то після 20 березня складатимуться нові списки, і виплати будуть обов’язково профінансовані до кінця місяця, кошти на це є, — розповіла на брифінгу міністр соціальної політики Людмила  Денісова.

І додала, що нині у фондів соціального страхування заборгованість за виплатами на 1 березня становить 715 мільйонів гривень. А на 11 березня вона скоротилася майже вдвічі і становить 408,2 мільйона. Борг на виплату допомоги по безробіттю — 1 мільйон гривень, виплати за листками тимчасової непрацездатності — 69,4 мільйона гривень, санаторно-курортне лікування — 55 мільйонів. Нині триває наполеглива робота, аби ці борги й надалі скорочувалися та врешті були повністю ліквідовані. Боргів з виплати жінкам по вагітності та пологах нині немає взагалі.

Борги із зарплати на 1 березня становлять 919 мільйонів гривень, за лютий вони зросли майже на 14%. Щодо місцевих бюджетів заборгованість є тільки в Чернігівській облдержадміністрації — на 5 березня 12 мільйонів гривень. Ситуація уточнюється, вживатимуть заходів для ліквідації заборгованості.

Для кримчан Людмила Денісова наголосила, що всі соціальні виплати для них фінансують вчасно, в повному обсязі і гривневому еквіваленті. Виплата пенсій у регіоні розпочалася навіть на день раніше від графіка — з 3 березня, у Севастополі — відповідно до графіка, з 4 березня. Міністр наголосила, що всі кошти, які виділяють на соціальні виплати, будуть обов’язково доставлені кожному жителю Криму і Севастополя.

Не розглядається поки що питання щодо начебто скорочення пенсій для працюючих пенсіонерів на 50%. З цього приводу Людмила Денісова мала розмову з міністром фінансів Олександром Шлапаком. І саме Мінсоцполітики таких пропозицій нікуди не вносило.

На запитання журналістів, які саме заходи нині міністерство пропонує для скорочення соціальних видатків, міністр сказала, що попередній уряд затверджував багато лобістських програм, фінансування яких планувалося в конкретні кишені. І фінансування саме таких програм буде проінспектовано та скасовано. Вона також поінформувала, що днями на засіданні Кабміну прийнято рішення про відміну фінансування подібних лобістських програм у всіх галузях на суму близько 49 мільярдів гривень. Тому нині Мінсоцполітики проводить інвентаризацію власних програм, затверджених попереднім урядом, аби видалити ті, за якими гроші хотіли витратити не на соціальні потреби.

Щодо переходу до другого рівня пенсійної системи Людмила Денісова зазначила, що у 2014 році про це говорити зарано. Адже для цього потрібно, аби в країні була економічна стабільність, а зростання ВВП становило 2% протягом мінімум 2 років. Тож нині маємо поки що сконцентруватися на тому, аби вчасно виплачувати літнім людям належні їм пенсії, аби підтримати їхню соціальну стабільність: щоб їм вистачало на продукти харчування, комунальні послуги, на ліки та інші першочергові витрати.

Любомира КОВАЛЬ

До списку новин