загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найголовніше завдання - «відкрити кисень» малому та середньому бізнесу в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогоднішня влада «відкриває кисень» там, де його перекрили «проФФесіональні папЄрЄднікі»

Політична криза безумовно відображається на економічному тлі. У кожної медалі є дві сторони, і як правило зворотна сторона не завжди виглядає такою привабливою. Наразі український ринок відійшов на більш другорядні позиції для іноземних інвесторів. Удар по фондовому ринку призвів до падіння гривні та фінансових проблем і не лише у сфері бізнесу, бюджет кожної родини наразі зазнає змін не в кращу сторону.

Всі політики та чиновники зацікавлені у стабілізації ситуації в Криму та східних регіонах, але важливо подбати і про проблеми рядових громадян.

У країнах з розвиненою ринковою економікою середній і малий бізнес вже давно є вагомою складовою регіонального та центрального бюджетів. Українцям, підприємцям та державним службовцям відкрита можливість заручитись іноземним досвідом. Тому, дуже важливо звернути увагу на підприємницький та науковий потенціал нашої країни.

У держави є можливість надати пільги для малого та середнього  бізнесу. ПроФФесійний уряд Азарова та режим Януковича призвели до того, що багато підприємців просто не змогли виживати у заданих їм умовах. Фінансування наукової сфери завжди було «бічем» інвестиційної політики. Вкрай необхідно прописати правила пільгової політики для підприємців та переглянути можливості інвестування в науку. Давайте дамо свіжий ковток повітря тим, кому його не вистачало при Азаровщині та Януковщині.

Необхідно створити платформу для вітчизняних науковців, щоб вони не їхали закордон. Багато науковців, з різних галузей, змушені виїжджати працювати на благо інших держав. В наш час дуже важливо інвестувати в інтелектуальний капітал кожної людини, а тим паче тої, котра має здібності та винахідливість. Знання та технології – це те що зараз цінується найдорожче.

Тому перед нами стоїть складна, але перспективна задача – забезпечити гідне існування для науки і «молодого підприємця». Економічний та інтелектуальний капітал вкрай необхідні не лише для фінансового благополуччя, але й для розвитку громадянського суспільства.

Сьогодні влада має  усвідомити, що інформаційна війна завдає більше шкоди ніж користі. Якщо говорити мовою сьогодення, то  Янукович, перебуваючи в статусі навіть не екс – президента, а «ізгою» українського народу та світової спільноти, продовжує приносити нашій державі лише шкоду в геополітичній та економічній площинах. Він не перестає дивувати на лише світових політологів а навіть провідних психотерапевтів своєю поведінкою та заявами. Вдумайтесь лише, екс-президент, звертається до екс свого народу з чужої держави, через чужі ЗМІ, заявляючи, що він свій і діючий, якщо в двох словах. «Завдяки» закликам, діям, заявам,  цього підлого боягуза, Росія змінює свій статус із сусідньої держави на ворогуючу, а Крим із Автономної Республіки на незалежну, тобто Російську Губернію.

Такі  речі не можуть не пливати на  «зґвалтовану» економіку, фондовий ринок, стабільність державної валюти.  Малий та середній бізнес в змозі стати з колін, якщо йому «відкрити кисень» в законодавчому полі, який був перекритий горе-реформаторами. Якщо ми знищимо дрібних підприємців, ми зруйнуємо фундамент бюджетоутворення. Аби цього не допустити, нова влада має чітко заявити: «Ми не можемо вам допомогти, але обіцяємо не заважати». Це буде чіткий імпульс для розвитку малого та середнього бізнесу.

Олександр ДУБОВИЙ

До списку новин