загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Знижувати ставки єдиного соцвнеску поки що не будуть

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністерство фінансів України, якому надалі буде підкорятися Державна податкова служба, створена на базі розформованого Міністерства доходів і зборів України, поки що не розглядає можливостей зниження ставок єдиного соціального внеску, як основного джерела поповнення бюджету Пенсійного фонду. Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак.

«Відносно ініціатив зменшення ставок ЄСВ, я скажу так: якщо будуть запропоновані шляхи, як нам наповнити доходи пенсійного фонду і при цьому знизити ставку ЄСВ - я з задоволенням послухаю. Моя позиція - не міняйте те, що хоч якось підтримує ситуацію на плаву» , - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що в цілому податкова політика, яку тепер буде курувати Мінфін, зведеться до одного: треба закрити всі схеми, які дозволяли ухилятися від платежів до бюджету.

«Щодо трансфертного ціноутворення, ми виступаємо за те, щоб з 1 травня всі документи з трансфертного ціноутворення набули чинності, і ми почали контроль за цим процесом. Що стосується єдиного соціального внеску, я буду наполягати на тому, щоб його адмініструвала Податкова. Вони це роблять краще, ніж Пенсійний фонд. Що стосується податку на додану вартість, то тут можливі хіба що точкові зміни. Не будемо ні ставку міняти, ні режим автоматичного відшкодування. Ну, будемо вирішувати проблему боргів перед бізнесом», - підкреслив міністр.

Крім того, Мінфін, за словами Шлапака, ініціюватиме перегляд системи спрощеного оподаткування та сплати єдиного податку, оскільки занадто багато платників податків використовують цю схему відносин з бюджетом. «Це вже не тільки дрібний і середній бізнес. Це вже серйозні зловживання», - зазначив міністр, підкресливши, що Мінфін буде ініціювати впровадження системи моніторингу деяких видів діяльності - наприклад, торгівлі предметами розкоші, консультаційних послуг.

«Ось зараз будемо шукати спільну мову, щоб зменшити можливості ухилення від сплати податків за допомогою єдиного податку», - зазначив глава Мінфіну.

До списку новин