загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

The Wall Street Journal. США відкинули прохання України про військову допомогу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

"Тимчасовий уряд України попросив США про військову допомогу, в тому числі про надання зброї та боєприпасів, а також про сприяння американської розвідки", - стверджує The Wall Street Journal зі слів високопоставлених американських чиновників. Але адміністрація Обами поки що погодилася надіслати тільки армійські пайки.

Пентагон не хоче створювати враження, ніби він безпосередньо підтримує українську армію під час протистояння з Росією, пояснює журналіст Адам Ентус.

Ризик ескалації підкреслюється рішенням Росії знову провести військові навчання поблизу кордонів України, а також передислокацією російських військових літаків у Бєларусь. Влада Бєларусі заявила, що цей крок - відповідь на більш інтенсивні повітряні патрулі НАТО.

"На тлі таких демонстрацій сили американські чиновники визнають, що на адміністрацію Обами чекає складна еквілібристика. Адміністрація хоче висловити підтримку тимчасовим лідерам України, але при цьому не налаштувати проти себе непередбачувану Москву ще сильніше, а також не підбадьорювати ненароком українських військових, щоб ті не пішли на кроки, що загрожують силовим конфліктом", - йдеться в статті.

"Це не "ні, ніколи", а "поки що ні", - коментує неназваний високопоставлений чиновник США відповідь своєї країни на прохання України про "смертоносну військову допомогу", як це називається офіційною мовою.

Сенатор Маккейн (до речі, він сьогодні відвідає Україну разом з іншими американськими законодавцями), розкритикував реакцію Білого дому. "Нам не слід нав'язувати збройові ембарго жертвам агресії", - сказав він.

Газета описує хронологію: прохання України збіглася з візитом Яценюка в Білий дім і прозвучало напередодні сьогоднішньої зустрічі держсекретаряКеррі з главою МЗС РФ Лавровим - "останньої спроби знайти дипломатичне вирішення кризи", як формулює видання.

На серйозність ситуації вказує одна деталь: виступаючи в Бундестазі, канцлер Меркель визнала потрібним роз'яснити: "Для нас військові дії - не варіант".

"Кремль демонструє непокору: він заявив, що танки, піхота і інші війська виходять з баз, щоб провести поблизу України маневри, які мають тривати до кінця березня", - йдеться в статті. Правда, Росія нібито погодилася почати переговори про місію спостерігачів ОБСЄ в Україні.

Далі автор повертається до теми військової допомоги. "Український уряд попросив Пентагон надати зброю і боєприпаси, обладнання для зв'язку, сприяння розвідці, авіаційне паливо, прилади нічного бачення тощо", - повідомили американські чиновники.

Поки що Пентагон погодився надати тільки пайки. Відвантаження може початися через кілька днів.

Минулого тижня міністр оборони США Хейгел поговорив з в.о. міністра оборони України Тенюхом і пообіцяв розглянути всі прохання про допомогу. "Після телефонної розмови в Пентагон надійшло офіційне прохання України про військову допомогу, зокрема про великі партії зброї та боєприпасів. Американські чиновники відмовилися уточнювати, як українська сторона збиралася розпорядитися поставками", - йдеться в статті.

У вівторок, звітуючи перед парламентом, Тенюх заявив, що Збройними силами з 1991 року нехтували, і до бою готові лише 6 тис. піхотинців (з 41 тис.).

Зі свого боку, неназваний високопоставлений чиновник США сказав: "Наразі ми не розглядаємо ідею "смертоносної допомоги". "Строго кажучи, ми чітко їм сказали, що їм слід фокусуватися на економічній допомозі", - додав він.

Газета коментує: військова допомога США Україні посилила б підозри Кремля, що США зрежисирували українську революцію з метою зблизити Україну з НАТО і атакувати Росію військовими засобами. Правда, Пентагон активізував військові операції в Східній Європі, щоб заспокоїти стривожених союзників. Він також призупинив військову співпрацю з Росією.

До списку новин