загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У разі відділення від України кримчани можуть втратити квартири, машини та бізнес

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Крім того, населення невизнаного Криму не впустять у жодну цивілізовану країну.

У разі відділення Криму від України населенню, крім політичного та економічного, загрожує ще й юридичний колапс. Документи, видані державою Україна, втрачають силу. Уже зараз у Криму неможливо оформити купівлю-продаж нерухомості, а заміна паспорта - це лише початок паперової війни. Російський паспорт перенесе кримчан в іншу правову реальність. А точніше нереальність. ТСН розібрала ситуацію на прикладі молодої родини Мартиненків із Севастополя. Припустимо, внутрішні українські паспорти Євгенія та її чоловік досить швидко замінять на російські. Свідоцтво про народження донечки, опинившись в Росії, можна буде не міняти, адже й зараз у більшості мешканців України цей документ радянського зразка. Він ні на що не впливає. Але на цьому хороші новини для Мартиненків і для всіх кримчан закінчуються.

Так, втрачає чинність свідоцтво про право власності на квартиру - дуже важливий папірець, який засвідчує, що нерухомість належить саме вам, а не комусь іншому. Це бланк суворої звітності, у якому зазначається номер об'єкта в державному реєстрі, але держава ця - Україна. Тож, якщо Крим перестає бути Україною, цей папірець нічого не вартий. І спробуйте довести, що квартира ваша. Окрім приватних помешкань, під удар потрапляє інша власність: земельні ділянки, готельчики, кафе, тобто все, що можна націоналізувати. І найстрашніше, що самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов вже оголосив курс на націоналізацію.

Щоб вберегти кримчан, Мін'юст зіграв на випередження та закрив доступ до реєстрів. "Ми як Мін'юст зі свого боку, як той орган, який є утримувачем всіх реєстрів з обліку прав власності на нерухоме майно, прийняли рішення після всіх провокацій у Криму заблокувати доступ до цих реєстрів. Зараз відповідні копії реєстрів зберігаються в Києві", - повідомив міністр юстиції Павло Петренко. Ринок нерухомості на півострові вже зупинився, а ось продаж автомобілів може пожвавитися, особливо крадених. Для грабіжників в Криму відкривається золотий сезон, адже техпаспорт, виданий Україною, теж більше не документ.

"В першу чергу на арену вийдуть лідери кримінальних угрупувань. Прості громадяни будуть в першу чергу їхніми жертвами, які не зможуть себе захистити. Правоохоронні органи не зможуть цього робити, їх фактично не буде, правити бал будуть злочинці", - попереджає адвокат, голова українського юридичного товариства Олег Березнюк. Також невідомо, що буде з дипломами. Втрачається сенс українських ідентифікаційних кодів, доведеться викинути картку соціального страхування, акти на землю, документи на підприємницьку діяльність.

Але найбільше Мартиненки сумують за закордонними паспортами, бо там – чинні візи, шенген. Якщо Женя і Костя перестануть бути громадянами України, документ, виданий Україною, доведеться викинути і попрощатися з римськими канікулами. Витрачатися на новий закордонний паспорт російського зразка також немає сенсу – він просто не знадобиться, адже цивілізовані країни не дають візи мешканцям невизнаних територій. Нагадаємо, що 16 березня в Криму пройшов незаконний референдум, на якому кримчанам пропонували обрати між життям в Україні та Росії.

//www.youtube.com/watch?v=ecXt-lgwoZc

Ольга Кашпор

До списку новин