загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нові правила в'їзду до Росії для українців: лише за запрошенням

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Більше ніж 180 українцям російські прикордонники заборонили в'їзд до РФ через відсутність запрошення і гарантійного листа, повідомляє Держприкордонслужба України.

Проблеми з в'їздом на територію Росії в українців почалися з 15 березня, пише АиФ.ua. З цієї дати російські прикордонники почали вимагати у громадян України запрошення на в'їзд, а також гарантійний лист сторони, яка запрошує, про матеріальну підтримку того, хто в'їжджає, а також гарантії медобслуговування та надання житла.

Отже, відтепер, згідно з вимогами Федеральної міграційної служби РФ до оформлення потрібних документів для іноземців, що в'їжджають до Росії, необхідно запрошення. Оформити його може приватна особа-громадянин Росії, а також іноземний громадянин, який постійно проживає в РФ, а також будь-яка організація - юридична особа, її філії або представництва, наприклад, туристична компанія.

Запрошення оформляється протягом 20 робочих днів від моменту подачі документів. При цьому потрібно врахувати, що термін тимчасового перебування в РФ не може сумарно перевищувати 90 діб за півроку.

Для оформлення запрошення українцеві потрібно надати стороні, яка приймає, такі дані: прізвище, ім'я, дату і місце народження, стать, громадянство, держава проживання, а також номер і дату видачі паспорта. До цих відомостей необхідно докласти пояснення: мета поїздки, ймовірний термін перебування в РФ і всі без винятку місця, де ви збираєтеся побувати.

Той, хто запрошує, повинен гарантувати матеріальне, медичне та житлове забезпечення того, хто в'їжджає в Росію, на весь період його перебування. Це і є гарантійний лист. Сторона, яка приймає, гарантує грошову підтримку на рівні російського прожиткового мінімуму. У середньому по Росії ця сума становить у 2014 році 8200 рублів - це приблизно 2240 грн на людину у місяць.

Також надаються гарантії надання житлоплощі - не менше чинних у регіоні санітарних норм. Для великих міст це 18 кв. метрів на людину, в селищах може бути менше.

Необхідна також гарантія оплати медичного полісу. Його вартість може істотно коливатися залежно від програми, терміну та суми страхового покриття. Виходячи з російських розцінок, орієнтовна мінімальна сума, яку повинні гарантувати, складе 900 рублів - це близько 245 грн. на три місяці.

Влада РФ може зажадати оформлення спеціального дозволу на відвідування певній території. Це стосується російських земель, на яких введено надзвичайний або військовий стан, у прикордонні зони, а також у місця розташування об'єктів та організацій Збройних Сил РФ, інших військ і військових формувань. Виходячи з цих визначень, потрібно бути готовим до того, що спеціальний дозвіл знадобиться на в'їзд до Криму.

Разом з тим, навіть якщо зібрані всі необхідні документи, це не гарантує в'їзд до РФ. Відмова може бути сформульована так: «з метою забезпечення обороноздатності чи безпеки держави, або громадського порядку, або захисту здоров'я населення», а також «щодо іноземного громадянина ухвалено рішення про небажаність перебування у РФ».

Причин може бути маса - адміністративні правопорушення під час попереднього перебування в Росії, видворення з країни в попередню поїздку, несвоєчасний виїзд з країни та інше.

До списку новин