загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нове в обслуговуванні пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Про підвищення рівня обслуговування громадян розповідає начальник управління справами Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області Валерій Сапега.

– Як відомо, однією з інноваційних моделей надання соціальних послуг є прийом громадян за принципом «єдиного вікна». Як працюють управління фонду в даному напрямі?

– Слід відзначити, що торік зроблено значний крок щодо переходу управлінь фонду до роботи за принципом «єдиного вікна». Наразі всі 32 управління в області працюють так. Тепер у одному приміщенні пенсіонери та платники страхових внесків можуть отримати всі послуги. Це швидко, зручно, якісно. Не треба ходити кабінетами, витрачати час на черги під різними дверима, а можна з’ясувати всі питання, розв’язати всі проблеми в одному місці. Для цього створено відповідні умови. До того ж прийом здійснюється без встановлення спеціальних днів і годин.

За рік роботи в «єдиних вікнах» надано понад 152 тисячі консультацій. Більшість із них, 60 відсотків, стосуються питань пенсійного забезпечення, 13 відсотків – обліку надходжень зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, понад 7 відсотків – питань прийому звітності від платників єдиного внеску, та інші питання – понад 19 відсотків.

– Робота мобільних соціальних офісів – також одна з новацій? 

– Так, їх створено при управліннях праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій і соціального захисту населення міських рад. До їхнього складу входять фахівці управлінь Пенсійного фонду.

Громадяни звертаються переважно з питаннями про пенсійне забезпечення. А саме – щодо перерахунків пенсій, підвищень та надбавок, права на перерахунок по заліку страхового стажу. Під час виїзних прийомів фахівці управлінь використовують ноутбуки з локальним варіантом програмного забезпечення для надання конкретних та вичерпних відповідей.

Офіс приїжджає до людей і приймає їх безпосередньо за місцем проживання: консультує, пропонує свої послуги, підтримує. Така форма роботи отримує схвальні відгуки від людей у віддалених і невеликих селах.

– Працівники фонду проводять виїзні прийоми громадян?

– Звичайно. Така форма роботи має важливе значення. Працівниками органів Пенсійного фонду здійснюються виїзні прийоми громадян на підприємствах, в установах, організаціях, трудових колективах, за місцем мешкання. Протягом минулого року по управліннях фонду було прийнято понад десять тисяч громадян, зокрема людей з обмеженими фізичними можливостями, осіб, яким виповнилося 80 років і більше. Слід відзначити, що для таких людей забезпечено вільний і безперешкодний доступ до приміщень Пенсійного фонду: всі вони обладнані кнопками виклику працівників фонду, пандусами.

– Де ще громадянин може отримати додаткову своєчасну інформацію щодо свого пенсійного забезпечення?

– Людина може прийти з особистим звертанням, а може й поцікавитися пенсійними проблемами дистанційно. Наприклад, за допомогою офіційного веб-сайту Пенсійного фонду України громадяни можуть отримати різноманітну довідкову інформацію, кожна застрахована особа – побачити інформацію про себе в системі персоніфікованого обліку внесків. Також чимало корисної інформації містять інформаційні кіоски.

Але більшість пенсіонерів на­дають перевагу особистому прийому. Особистий прийом громадян проводиться відповідно до затверджених графіків. На особистих прийомах в управліннях фонду торік було прийнято понад 15 тисяч громадян.

Також організовано постійно діючі телефонні лінії, де всі зацікавлені громадяни можуть почути кваліфіковану відповідь фахівців на свої запитання. «Гаряча телефонна лінія» Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області працює за номером 722-02-56.

Один із напрямів у роботі з громадянами – це відповіді на запитання, які отримано з Державної установи «Урядовий контактний центр». На урядову телефонну «гарячу лінію» торік до Головного управління надійшло 1676 звертань. 

Переважна кількість питань, з якими звертаються заявники, стосуються призначення пільгових пенсій, перерахунків та надбавок до неї, виплат за рішенням суду, отримання додаткової інформації та роз’яснень у зв’язку з появою нових законодавчих актів щодо пенсійного забезпечення. Урядова телефонна «гаряча лінія» працює крім неділі та святкових днів за телефоном 0-800-507-309.

До списку новин