загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Своїми руками. Диво-деревця

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ужгородська студентка робить диво-деревця і переконує, що це дуже просто

Студентка філологічного факультету УжНУ Ірина Можарович має цікаве хобі: у вільний час вона виготовляє декоративні деревця – саме такі, що останнім часом стали елементом інтер’єру багатьох ужгородських кав’ярень.

Почалося все нещодавно, зі звичайної цікавості. «Одного разу я зайшла до сусідки в гості і побачила, що вона робить такі деревця. – пригадує Ірина. – Мені й раніше доводилося їх зустрічати в кафе, магазинах, в Інтернеті, але про сам процес виготовлення ніколи навіть не задумувалася. Я посиділа, подивилася – і зрозуміла, що хочу спробувати. З дитинства люблю створювати щось гарне, як-от картини з бісеру, чи декорувати пляшки».

Після того Іра вирішила купити все необхідне і почати роботу. «Придбала спеціальний пістолет для клею, сам клей, бісер, стрічки. А найголовніше – папір – забула. От сиджу тоді і думаю, що робити. Спочатку хотіла спробувати працювати зі серветками, але вони занадто м’які – трояндочок, з яких складається деревце, з них не скрутиш… І вирішила зробити квіточки з… газет! Їх у мене вдома було вдосталь, тож відразу взялася до роботи. Це було перше деревце, яке я називаю «журналістським». Воно, звісно, далеке від ідеалу, але коли я його зробила, то відчула, що хочу ще», – розповідає майстриня. Так пішло друге, третє, четверте…

На одне деревце йде зовсім небагато грошей та часу. В будні руки до цього не доходять, але за суботу і неділю Ірина може зробити 2-3 вироби. На матеріали витрачається не надто – робить з усього, що потрапляє під руку. «Купити можна і глечики, і палички, на яких тримається дерево, – каже дівчина, – але я це виготовляю сама. Тут нема нічого складного, адже в кожного вдома, напевно, є купа непотрібних речей, які шкода викинути. От у мене так само. Тепер прибирати в шухлядах марно, бо там ніколи нема сміття – як матеріал згодиться все. Купую тільки те, що необхідне: каву, клей, гіпс, папір».

Більшість ідей Ірина бере з Інтернету – там досвідчені майстрині виставляють фото своїх робіт. Але буває, що й чужих задумок не треба: в голові стільки всього – встигай лише втілювати!

Коли Іра починала виготовляти деревця, то навіть не підозрювала, що це може стати міні-бізнесом: вироби охоче купують і замовляють. Пояснює: «Це не був якийсь комерційний проект, націлений на заробляння грошей. Спробувала, зробила, а потім зрозуміла, що багатьом знайомим це подобається, вони готові навіть заплатити! Можливо, я в майбутньому створю інтернет-магазин зі своїми деревцями (і не тільки з ними). Але наразі не маю часу, щоб повноцінно взятися до цього – я все-таки ще студентка».

На завершення розмови ми попросили Ірину розповісти читачам, як можна виготовити декоративне дерево самому. «Все дуже легко, запевняє вона. – Якщо ми хочемо зробити кавове дерево, то знадобиться горщик, паличка, на якій буде триматися верхівка (може бути дерев’яна гілочка), основа (пінопласт або скручені газети), клей. Основу обклеюємо кавовими зернами, в горщику розводимо гіпс, вставляємо туди дерево і чекаємо, поки гіпс затвердіє. Потім можна прикрашати стрічками, бісером – чим завгодно. Головне – щоб вам подобалося!».

Лілія Горват, "Ужгород"

До списку новин