загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Спільна заява країн Великої сімки із Гааги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Лідери країн Великої сімки зробили спільну заяву щодо України після їхньої зустрічі в Гаазі.

Гаазька декларація

Гаага, Нідерланди

24 березня 2014 року

1.    Ми, лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії, Сполучених Штатів, Голова Європейської ради та Голова Європейської комісії, зустрілись у Гаазі, щоб знову підтвердити нашу підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.

2.    Міжнародне право забороняє заволодіння частиною території або всією територією іншої держави шляхом примусу чи сили. Такі дії порушують принципи, на яких побудовано міжнародну систему. Ми засуджуємо незаконний референдум, проведений у Криму всупереч Конституції України. Ми також категорично засуджуємо незаконну спробу Росії анексувати Крим в обхід міжнародного права та визначених міжнародних зобов’язань. Окрім того, ми не визнаємо його.

3.    Сьогодні ми знову підтверджуємо, що дії Росії матимуть значні наслідки. Ці очевидні порушення міжнародного права кидають серйозний виклик верховенству права та повинні бути предметом занепокоєння всіх націй. Щоб відповісти на порушення Росією суверенітету і територіальної цілісності України та продемонструвати нашу рішучість реагувати на ці протиправні дії, ми колективно і окремо як держави ввели цілу низку санкцій проти Росії, відповідальних фізичних і юридичних осіб. Якщо Росія продовжить ескалацію ситуації, ми будемо готові посилити наші дії, зокрема, запровадити скоординовані галузеві санкції, які матимуть дедалі більш значний вплив на російську економіку.

4.    Ми нагадуємо Росії про її міжнародні зобов’язання та відповідальність, зокрема, що стосується світової економіки. Росії потрібно зробити чіткий вибір. Дипломатичні шляхи для деескалації ситуації залишаються відкритими, і ми ще раз закликаємо владу Росії скористатись ними. Росія повинна поважати територіальну цілісність і суверенітет України, розпочати обговорення з владою України та скористатися пропозиціями міжнародного посередництва та моніторингу для з’ясування обставин, які викликають закономірне занепокоєння.

5.    Підтримка Російською Федерацією спеціальної моніторингової місії щодо України Організації з безпеки та співробітництва в Європі є кроком у вірному керунку. Ми з нетерпінням чекаємо на якнайшвидший початку роботи місії з метою сприяння налагодженню безпосереднього діалогу, зменшенню напруження та нормалізації ситуації, і ми закликаємо всі сторони забезпечити членам спеціальної моніторингової місії безпечний і надійний доступ до всіх куточків України для виконання їхнього мандату.

6.    Ця група зібралася разом, тому що ми маємо спільні переконання і спільну відповідальність. Дії Росії останніми тижнями їм не відповідають. За цих обставин ми не братимемо участі у запланованому саміті у Сочі. Ми призупинимо нашу участь у форматі Великої вісімки, допоки Росія не змінить свій курс і не буде відновлено атмосферу, в якій Велика вісімка зможе вести змістовну дискусію. Ми зустрінемося знову у форматі Великої сімки, як і було заплановано, у червні 2014 року в Брюсселі, щоб обговорити той широкий порядок денний, який є спільним для нас. Ми також рекомендували нашим міністрам закордонних справ не брати участі в зустрічі у квітні в Москві. Крім того, ми вирішили, що міністри енергетики країн Великої сімки зустрінуться, щоб обговорити шляхи зміцнення нашої колективної енергетичної безпеки.

7.    Водночас, ми міцно стоїмо на позиціях підтримки народу України, який прагне відновити єдність, демократію, політичну стабільність та економічний добробут своєї країни. Ми схвалюємо далекосяжну програму реформ українського уряду, і будемо підтримувати її реалізацію, у той час як Україна прагне розпочати нову главу у своїй історії, спираючись на широку конституційну реформу, вільні й справедливі президентські вибори у травні, захист прав людини та повазі до національних меншин.

8.    Міжнародний валютний фонд (МВФ) відіграє головну роль у скеруванні міжнародних зусиль задля підтримки українських реформ, зменшенні економічної вразливості України та глибшої інтеграції країни зі статусом ринкової економіки у багатосторонню систему. Ми підтримуємо роботу МВФ з українською владою та закликаємо їх швидко досягти згоди. Підтримка МВФ буде критичною для залучення додаткової допомоги від Світового банку, інших міжнародних фінансових інституцій, ЄС та двосторонніх джерел. Ми залишаємося єдиними у нашій відданості надавати серйозну фінансову підтримку Україні, координувати нашу технічну допомогу, а також надавати допомогу в інших сферах, включно із заходами, спрямованими на пожвавлення торгівлі та зміцнення енергетичної безпеки.

До списку новин