загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Росія очікує відтік капіталу у 70 мільярдів доларів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Санкції мало торкатимуться Росії - стверджує російський уряд. Все ж передбачає відтік 70 мільярдів доларів капіталу  вже протягом перших трьох місяців року

Кримська криза змушує інвесторів втікати з Росії - Кремль очікує масивний відтік капіталу. Заступник міністра економіки Андрій Клепач передбачає, що в першому кварталі  буде виведено до 70 мільярдів доларів, як повідомляє агентство новин Блумберг. Це означатиме, що протягом трьох місяців країну залишить більше грошей, ніж протягом цілого минулого року. У 2013 загалом з Росії відійшло 63 мільярдів доларів.

Німецькі інвестори також турбуються про своє майбутнє у Росії. Це одна з причин, чому федеральний уряд не приймає необачливо санкції проти Росії. Тим часом німецькі банки класифікують Росію як ризикованого ділового партнера і надають менше кредитів. Карбованець врешті-решт значно ослаб.

Уцілому зростають побоювання, що санкції затягнуть російську економіку в кризу. Приміром, державний російський VTB банк вважає, що обсяг виробництва скорочуватиметься принаймні протягом двох кварталів. Більше того, відтік капіталу з Росії у першому кварталі досягне найвищої позиції з часів фінансової кризи 2008 року, вважає заступник міністра економіки Андрій Клепах.

Росію виключили з великої вісімки

Провідні індустріальні країни тим часом виключили Росію зі свого кола до подальших розпоряджень через анексію Криму і відмовилися від запланованого на червень саміту G8. На зустрічі з приводу кризи глави держав та урядів під керівництвом Барака Обами в понеділок у Гаазі ухвалили вже групою з сімох держав. за відсутності Росії, тимчасово усунути останню від участі, допоки Москва не змінить свій курс. Не будучи глибоко враженим цим кроком, кремлівський шеф у Криму далі доводив факти і гарантував необмежений суверенітет для чорноморського півострова.

Саміт G8 мусив відбутися на початку червня у російському місті Сочі. Приготування до нього було скасовано заходом незабаром після російської військової операції у Криму. Замість цього, тепер буде саміт G7 у Брюсселі. До держав великої сімки належать Німеччина, Сполучені Штати Америки, Франція, Велика Британія, Італія, Японія та Канада. У 1998 році група прийняла до себе Росію і стала таким чином Великою вісімкою. "Наша група зібралася через спільні переконання та через спільну відповідальність", - говориться в заяві G7 в Гаазі.

Тим часом Крим міцно залишається у руках Росії. Україна у понеділок віддала наказ про повний відхід Збройних сил, після того, як Російські війська здобули військовий контроль. Згідно з українськими даними приблизно половина солдатів на півострові перебігла до російських військ.

На початку тижня у Криму було введено російський рубль поряд з українською національною валютою. Відтепер заробітні плати та соціальні виплати, а також податки, будуть платити в рублях.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин