загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Росія не підвищила пенсії для кримчан: виплати видають

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Криму з сьогоднішнього дня нарівні з гривнею запустили російський рубль. Літні люди вже отримують перші пенсії в новій для себе валюті, а в магазинах з'явилися бівалютні цінники

Зранку в кримській столиці у відділень зв'язку, де сьогодні почали видавати пенсії в російських рублях, виросли величезні черги. Пенсіонери стійко стоять на сонці, прикриваючи голови пакетами. Кажуть, що готові терпіти, при цьому дуже знервовані. Лають кримських татар і бандерівців. Нахвалюють Путіна, який «скоро підвищить всім пенсії».

Червоною ганчіркою для пенсіонерів стають журналісти. Так, в одному з поштових відділень Сімферополя пенсіонери прийшли в лють, побачивши фотоапарат в руках кореспондента Еспресо.TV. Забороняючи фотографувати чергу, група пенсіонерів зажадала від журналіста «забратися геть» . У хід пішли навіть кулаки. Лише один чоловік спробував зупинити натовп, попросивши «не чіпати дівчинку».

Як з'ясувалося, лють пенсіонерів викликала, на їх думку, східна зовнішність кореспондента. «Я цю татарську пику бачила по телевізору! Пішла геть звідси!», - вигукувала жінка похилого віку.

Під таку ж роздачу в Судаку сьогодні потрапив місцевий блогер Sandro Kiriak - йому теж забороняли фотографувати, дорікаючи журналістові за те, що «все перебріхують».

Сьогодні підвищену «пенсію Путіна» в Криму ніхто не отримав - поки виплати здійснюють за українськими нормативами. Сума попередньої пенсії просто перераховується за фіксованим курсом - дають 3,8 рубля замість однієї гривні. Розчарованих немає - пенсіонери чекають прибавку з наступного місяця. Заяви прем'єра Росії Медведєва про те, що кримчани почнуть отримувати пенсію за стандартами РФ тільки через рік, ще не чули.

З поштових відділень сьогодні рубль вперше «ступив» в місцеві магазини. У торгових точках Сімферополя з'явилися подвійні цінники. Вартість товару вираховують за таким же курсом - множать на 3,8 і округлюють. Купівля за російські рублі виходить трохи дорожче, ніж за гривні.

Продавці трохи нервують. По-перше, потрібно перерахувати ціну товару і переписати цінники, по-друге навчитися працювати з рублями. У магазинах бояться, що покупець хлине з фальшивими грошима. Кажуть, що гривню за довгі роки вони «вивчили» на колір, запах і хрускіт, а до рубля ще треба звикнути.

«Зараз російських бабусь "кидатимуть" російські хлопці на курсі і обміні», — написав у коментарі до новини Мурад Сейтмамутов

До списку новин