загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Програвши шмат території, ми виграємо безцінну річ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наш Крим ще добряче стане захланному Путіну поперек горла. Зовнішній ворог - найкращий помічник у справі внутрішнього єднання.

Коли я, і такі самі "бандерівці", просили жителів Криму ввімкнути здоровий глузд і подивитися, що їх чекає, на прикладі "звільнених" Абхазії чи Придністров’я, нас ніхто не слухав.

Кримським татарам, українцям чи росіянам, що були адекватні, наші відеозвернення імені капітана Очевидність і так були зрозумілі. До інших, наскрізь просякнутих мрією про світле радянське минуле, що раптом переросте у майбутнє, не можна достукатися ні російською мовою, ні логічними прикладами.

Порада росіянам читати російські версії незалежної української преси просто не спрацьовувала – як в Китаї Google не знаходить слова "демократія", так і тут посилання просто не відкриваються…

І от маємо: замість Автономної Республіки Крим в результаті "референдуму" з'явився новий "Федеральний округ Росії".

І якщо міфічні бабусі ще кружляють в ейфорії, молодіючи на очах, бо ж отримують пенсію і від "проклятих бандеровцов", і від "вєлікой Расєї", то іншому населенню півострова поволеньки стає зрозуміло, що й до чого.

Історія перша

Ще задовго до "референдуму" двоє кримських дівок на виданні тішилися російським казакам, як дурень торбі. Вони запросили їх до себе, накрили столи ол-інклюзів: всі наїдки і водка анлімітед. При цьому хвалилися "невдахам"-знайомим із Києва про те, яке у них на півострові настало духовне єднання, і як роздобрілі п'яні казаки співають своїх патріотичних пісень і дякують за гостину.

Таке тривало день, другий, третій. Ніхто з гостей чогось не поспішав займати свої бойові пости, чи просто покидати оселю "звільнених і захищених". Лише ганяли дівуль знову й знову в магазин за їжею і алкоголем.

- А што нам дєлать? Что закажут, ми всьо нєсьом! - знизували ті плечима.

Відтак дівчата крадькома дзвонили до тих самих київських знайомих, пригнічено, але без особливого тону вибачення вимагаючи:

- Так, ви там найдіть нам жильйо гдє-то в Кієвє. А єшьо лучше во Львовє!

От дивина - у Луганськ біженцями щось нікого не тягне…

Історія друга

Один київський друг мого колишнього барабанщика страшенно радів, аж попискував і тупотів ніжками, що тепер він буде жити у Росії.

Мовляв, одним гузном на два табурети – бо і в Києві житоньки є де, і в Криму собі нещодавно дачку недешеву придбав, та ще й машину окрему біля неї в комплекті беріг.

Не життя, а чудо, думав собі любимчик долі. Доки його тамтешній приятель, котрий за домовленістю час від часу мав ту дачу оглядати, квіти поливати, щурів проганяти, дзвонить йому з Криму і довго мнеться, з чого би то почати. Мовляв, прийшов до хати, туди-сюди, а замки всі поміняно. І автівки у дворі як не бувало.

Приятель акуратно, по сусідах, тишком-нишком попитався, аж ті радісно руками розводять:

- А што? Всьо конфісковано в пользу самооборони Крима!

Історія третя

Зі знайомими україномовними кримцями, літньою парою, що не раз мали сміливість виходити на проукраїнські протести, взагалі обійшлися по-звірячому.

Їм дали кілька годин на збори, сказали забути про хату і все майно, крім одягу, що вміститься до валіз. Чоловік із жінкою завантажили нехитрий скарб до машини і поїхали в бік новоспеченого кордону. На кордоні їх грубо виштовхали з машини, сказали, що вона тепер не їхня, а вони можуть взявши валізи в руки "валіть пєшком к сваім бандеровцам"…

Я би чесно зловтішалася прозрінню тих дівиць, що волали про правильність путінської інвазії, але не буду. По-перше, такі не прозрівають. По-друге, одурених пропагандою людей завжди шкода більше тих, хто знав ворога в лице.

Я мовчу про прострелені ноги і руки невинних людей, про тортури, про психологічні знущання, про рейдерські загарбання наших кораблів, про те, що на так званий "референдум" прийшло всього 32% кримчан, а намалювали 97%, і про купу всього іншого. Питання в мене одне: ми з вами й досі виглядаємо в очах Європи русофобами й радикалами, бо наша делегація хоче виставити плакат із делікатним проханням до Путіна "to GO AWAY"?..

Європа Європою, Америка Америкою, а процес пішов. Наш Крим ще добряче стане захланному Путіну поперек горла. Тут його вже ніяка пєвіца-валєрія не відспіває. І, до речі, він сам собі вкотре наступив на яйця: програвши шмат території, ми виграємо безцінну річ - націю. Зовнішній ворог - найкращий помічник у справі внутрішнього єднання.

До списку новин