загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На тлі переговорів з МВФ Україна погоджується на підвищення цін на газ на 50%

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тимчасовий уряд України заявляє, що підвищить ціни на газ для внутрішніх споживачів на 50%, щоб гарантовано отримати допомогу від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

 

Чиновник української державної енергетичної компанії 'Нафтогаз' заявив, що підвищення цін набере чинності з 1 травня і подальше їх зростання буде розплановано до 2018 року.

Українці звикли купувати газ з великими ставками субсидій.

Але реформу дотацій МВФ зробив однією з умов підписання угоди.

Сьогодні Україна купує більш як половину обсягів природного газу у російського 'Газпрому', і далі продає його споживачам за цінами нижчими від ринкових.

Юрій Колбушкін, директор планування та бюджету 'Нафтогазу', заявив журналістам, що з 1 липня ціни на газ для комунальних теплопостачальних підприємств будуть також підвищені на 40% .

Посередники МВФ все ще перебувають у Києві для обговорення умов пакету, вартістю мільярди доларів, щоб допомогти тимчасовому уряду України залатати свій дефіцит бюджету та здійснити виплати за іноземними борговими зобовязаннями.

Очікується підписання угоди

Крім того, МВФ також вимагає від України вжити рішучих заходів для подолання корупції і припинення підтримки державної валюти центральним банком.

У вівторок, міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що країна потребує від МВФ $15-20 мільярдів (9-12млрд фунтів).

Financial Times повідомила, що є велика імовірність затвердження рятівного пакету вартістю близько $15 млрд. і про це можливо оголосять вже у четвер.

Договір з Міжнародним валютним фондом є необхідним для розблокування подальшої фінансової підтримки з боку ЄС і США.

Фінансова допомога потрібна терміново, оскільки валютні резерви України були розкрадені і очікується, що економіка у нинішньому році скоротиться на 3%, згідно з інформацією наданою Міністерством фінансів країни.

В Конгресі США аргументи стосовно реформ, направлені до МВФ відстрочили плани надання Україні гарантії кредиту в $1 млрд. 

ЄС стверджує, що надання ним фінансової підтримки, потенційно вартої близько 1,6 млрд євро (1,3 млрд. фунтів), залежить від того, чи буде підписано угоду з МВФ.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин