загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Незабаром у Львові стартує фестиваль «Французька весна»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

1 квітня у Львові стартує 11-й фестиваль «Французька весна в Україні», що традиційно проходить в багатьох містах України. Фестиваль відбувається за ініціативи посольства Франції в Україні, французького культурного центру України, Альянс Франсез Львова та за сприяння Львівської міської ради.

«Французька весна – це подія, без якої важко уявити культурне життя Львова. От і цього року весна не забарилася, а з нею до нашого міста завітала і Франція. Хоч фестиваль і відбувається у складний для України час, він пропонує насичену мистецьку програму, як оригінальні проекти з франції, так і цікаві спільні франко-українські починання та проекти за участю інших країн», – розповіли організатори.

Розпочинає «Французьку весну» концерт випускниці Паризької консерваторії Наталії Кудрицької. У Львівській обласній філармонії піаністка зіграє твори Жана-Філіпа Рамо, Клода Дебюсі, Аделя Деко та Людвіга Ван Бетховена.

Музичний спектакль «Неділя за містом» перенесе глядачів у приємну атмосферу паризьких ресторанчиків та берегів Сени 19 ст. У програмі – твори Дебюсі, Форе, Бізе та Равеля у виконанні Анн Баке (спів), Катерін Веіль (фортепіано) та Ізабелль Гранде (фортепіано).

Як і кожного року, закохані у кіно львів’яни, із нетерпінням чекають на Панораму французького кіно в рамках «Французької весни». Ця подія нікого не розчарує, адже глядачі зможуть побачити 5 шедеврів «Нової хвилі», серію допрем’єрних показів та Ночі короткого метру. Родзинкою цього року стане міжнародний фестиваль «Дуже короткого метру», що вперше відбуватиметься в Україні водночас із 104 містами у різних країнах світу.

Мистецтво фотографії представлено цього року виставками «Львів-Бароко: Пінзель та барокова Європа» відомого фотографа Ферранте Ферранті та легендарною колекцією фотографій з архівів «Air France» під назвою «Зірки між небом та землею». Ферранте Ферранті нагадає про подорож творів ПІнзеля до музею «Лувр», де вони експонувалися у 2012 році, а «Зірки між небом та землею» надихнуть на нові подорожі.

«Хочеться подякувати таким потужним партнерам, адже цей фестиваль є величезним успіхом і допомогою для мешканців Львова в плані розуміння важливості культури. Культура – це те, що робить нас людьми. Це приваблює і городян, і туристів.

Управління культури далі дотримується свого стратегічного напрямку по децентралізації культурних подій і тому те, що французький альянс погодився частину своїх культурних заходів провести на Сихові – це для нас велика радість. Тому що минулорічна та позаминулорічна увага до Левандівки та Збоїщ, викликала на Сихові певні ревнощі та невдоволення. Там проживає велика кількість активних людей різного віку, тому цей район хоче бути включений до проекту», – зазначила Ірина Подоляк, начальник управління культури ЛМР.

Гучною подією Фестивалю стане культурний проект «Сихів: Urban Motion», що відбуватиметься за підтримки Львівської міської ради. До Львова завітають майстри графіті, які упродовж тижня створюватимуть настінний розпис на музичній школі №5. До них долучаться і шанувальники паркуру з міста Ліон (Франція).

Разом із колегами з львівської школи паркуру «LvivMotion» вони проводитимуть майстер-класи із цього надзвичайно динамічного та цікавого виду спорту. Результатом цих насичених тижнів взаємних тренувань стане фільм, який презентуватиметься широкому загалу.

До списку новин