загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонерів, які проміняли квартири на найкращий притулок Києва, навіть не годують

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У притулку для людей поважного віку з мешканців вимагають гроші за квартплату.

Пенсіонерів, які проміняли квартири на найкращий притулок Києва, навіть не годують

У одному з найкращих притулків для людей поважного віку Києва мешканці скаржаться, що їх не годують, а за проживання вимагають квартплату. Хоча вони у свій час відмовилися від власної квартири, аби за ними доглядали на старість.

Як йдеться в сюжеті ТСН-19:30, притулок для літніх людей відкривав ще Олександр Омельченко в часи, коли був мером. Тоді заклад вважався експериментальним, бо мав поліпшені умови проживання, був розташований у новобудові, а персонал обіцяв турботу і догляд.

Але три роки тому в притулку життя почало змінюватися. Мешканці кажуть, що їх перестали годувати. Спочатку була приватна компанія, яка привозила готові обіди, але якогось дня сервіс зник.

А ще згодом пенсіонерам заборонили навіть прати свої речі. Пенсіонери скаржаться, що навіть прибирати в них у кімнатах ніхто не приходить.

"Соціальний робітник ні з чим не допомагає. Не прибирає навіть", - каже один з мешканців притулку.

На кухні, де колись готували їжу, тепер ростуть саджанці. Пенсіонери пояснюють: виживають, як вміють.

"Є люди, які готувати не можуть. Стояти не можуть в 91 рік! От 9 квартира. І вона плаче, каже: "Що мені робити. Я готова всю пенсію віддати, тільки дайте мені людину, щоб вона готувала і прибирала", - розповідають мешканці.

Керівництво закладу не приховує, що бере квартплату з мешканців, хоч в угодах про проживання в притулку про це ні слова. Директор пояснює, що заклад припинили фінансувати. Тож доводиться збирати з пенсіонерів гроші на електроенергію, телефон і опалення.

В прокуратурі вже зацікавилися становищем в притулку для літніх.

"Ми вимагаємо притягнути до відповідальності посадових осіб спецбудинку, а також службовців КМДА, які допустили ці порушення. У разі якщо вимоги не будуть задоволені, за нами залишається право у судовому порядку вимагати задовольнити і усунути ті порушення, які були встановлені", - кажуть в прокуратурі.

Нагадаємо, що у грудні Донецький пенсіонер віддав Євромайдану всю пенсію і пообіцяв мітингувати "поки не вб'ють".

До списку новин