загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мільярди виводять на світло

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністерство доходів і зборів оголосило війну не виведеним із тіньового сектору мільярдам гривень. Це ганебне явище дасть змогу ліквідувати боротьба з економічними правопорушеннями та запровадження відповідного механізму декларування видатків.

Під час урядового брифінгу заступник міністра доходів і зборів Володимир Хоменко розповів, що кожного року від несплати податків і митних зборів держава втрачає близько 140 мільярдів гривень, а на державних закупівлях розкрадають понад 100 мільярдів гривень. Ефективний контроль над дохідною частиною бюджету збільшить надходження на 30—40%, а жорсткий контроль над видатками не дасть розкрасти бюджетні кошти, які згодом позначаться на соціальних виплатах, заробітних платах, стипендіях.

За словами посадовця, його відомство додатково запровадить європейські механізми знешкодження тіньового збагачення, започаткує механізм електронного лазерного маркування підакцизних товарів, щоб контролювати їх товарообіг на всій території країни й мінімізувати виготовлення контрафакту.

«В Україні обсяг видатків, передбачений для виготовлення марок акцизного збору, становить близько мільярда гривень на рік. За умови застосування електронної марки витрати скоротяться наполовину», — розповів Володимир Хоменко.

На особливий контроль співробітники оперативних підрозділів винесуть і незаконне відшкодування з бюджету податку на додану вартість. За даними Міндоходів, протягом останніх 20 днів березня виявлено та проводять відпрацювання 160 комерційних структур, які сформували податковий кредит підприємствам реального сектору економіки на загальну суму понад 13,5 мільярда гривень. Окрім цього, здійснюється досудове розслідування щодо 45 суб’єктів господарювання, за якими обліковується 4,6 мільярда гривень невідшкодованих сум ПДВ.

Оперативно-розшукові служби і досудове слідство спрямовують зусилля, аби передовсім відшкодувати завдані збитки державі. А керівництво Міндоходів звернулося до Генпрокуратури з проханням закрити незаконно внесені до єдиного реєстру кримінальні провадження, які тиснули на певні комерційні структури. Нині закрито 393 такі справи.

Лора ВОВК

До списку новин