загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Івано-Франківську ковалі зі всього світу створять композицію «За мир»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цьогорічний Фестиваль ковальського мистецтва потішить сюрпризами. Дійство відбудеться 9-11 травня у рамках святкування Дня міста. Окрім традиційної демонстрації ковальської праці та ярмарки кованих речей, іванофранківцям презентують деякі новинки.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» розповів голова ГО «Свято ковалів» Сергій Полуботько.

 «Уперше в нашому місті проводитиме майстер-клас Юрій Саркисян із Санкт-Петербургу,  йому немає рівних у світі з виготовлення речей з дамаської сталі, – розповідає Сергій  Полуботько. – В Україні цим умінням мало хто володіє. Навіть будуть майстер-класи для дітей від Андрія Давішнього з Криму. Окрім цього, в Музеї мистецтв Прикарпаття відбудеться спеціальне бієнале – виставка робіт студентів з усіх українських ВНЗ, котрі готують спеціалістів з художнього металу. Також у нас зародилася нова ідея, про котру ще мало хто знає: плануємо долучити всіх охочих ковалів до виготовлення елементів для композиції на тему «За мир».

Продовжиться запроваджена торік традиція – створення попередньо запрошеними   ковалями (їх обирають представники ГО «Свято ковалів») композиції на тему «Позитив» для подальшого встановлення в центрі міста. Минулого року майстри з Польщі, США та Росії стали авторами перших трьох таких скульптур. Сергій Полуботько каже, що наразі в Управлінні архітектури розглядають можливість встановлення цих композицій на вулиці Шевченка, урочисте відкриття планують встигнути до Дня міста.

Як зазвичай, у готелі «Надія» проводитимуть конференції-презентації ковалів зі слайд-шоу та розповідями талановитих майстрів про свою творчість.

І звісно ж, приїде чимало закордонних гостей. Уже тепер свою участь у фестивалі підтвердили ковалі з Польщі, Литви, Білорусі, Швеції, Росії, Франції, Італії, Ізраїлю.

До речі, в Україні найдавніші традиції ковальського мистецтва зосереджені у Львові, адже ще в післявоєнні роки Училище ім. І.Труша почало випускати спеціалістів з металу. Протягом останніх років ковальське мистецтво почало активно розвиватися у всіх регіонах України. І, як запевняє Сергій Полуботько, саме прикарпатський Фестиваль ковалів став одним із головних поштовхів до національного розвитку.

До списку новин