загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна: Комп'ютерна програма допомагає людям бойкотувати російський товар

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Програма для смартфонів, яка допомагає ідентифікувати і бойкотувати продукцію, виготовлену в Росії, здається, стає все популярнішою серед користувачів Андроїда в Україні.

Програма, яка називається "Бойкотуй загарбників", стверджує, що може дізнатися, де виготовлено виріб: в Україні, Росії чи в іншій державі, попередньо зісканувавши штрих-код продукту, використовуючи камеру телефону. Її вже встановили від 10000 до 50000 разів.

"Програма порекомендує вам, чи слід купувати виріб, чи бойкотувати його", - говориться в описі програми на сервісі Google Play. Але сайт Gazeta.ru, який часто критикує Кремль, подає застереження від експертів про те, що це може призвести до зростання напруженості у відносинах між Москвою і Києвом".

Програма стверджує, що вона також може виявити російські компанії, які намагаються видати себе за українські або західні, такі як бренд взуття Карло Пазоліні, або продавець чаю Greenfield.

Російські  аналітик ЗМІ Антон Носік розповів  Gazeta.ru, що програма стане "причиною величезного збитку для іміджу України в Росії". Але додав: "З точки зору російської політики в Криму, це - знахідка!'

Тим часом, російські народний депутат Олег Міхеєв заявив: "Я б порадив розумникові, який створив ці програми, припинити купувати російський газ та інші види палива".

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин