загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Львів має ідеї, як можна ефективно реформувати міліцію в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

8 квітня, відбувся круглий стіл на тему: «Реформа МВС в Україні. Нагальні кроки. Використання світового досвіду в українських реаліях». Його учасники представили свої пропозиції першочергових реформ, які в короткостроковій перспективі повинні бути втілені в Україні, повідомляє кореспондент Galnet.

Щоби відбулося повне оновлення міліції, її роботи і ставлення до неї громадян України, учасники круглогостулу запропонували: реформуванти кадрову політику в МВС; знизити видатки при підвищенні якості надання послуг; впровадити нову модель цінностей серед працівників МВС; підвищити рівень довіри населення до працівників МВС; розформувати ДАІ і переведести в режим роботи автомобільної патрульно-постової служби; перевести спілкування, отримання дозволів, погоджень та ін. з громадянами в електронну площину.

«Я думаю, всі погодяться з тим, що правоохоронні органи – це важливий державний орган, який повинен нам забезпечувати відчуття того, що ми маємо безпечне життя, можемо спокійно пересуватися вулицею, здійснювати ті чи інші дії, які потрібні нам для життєдіяльності. Це нам забезпечує така державна сервісна служба яка називається Міністерством внутрішніх справ. На сьогодні ця служба не функціонує, як служба, а – зовсім по-іншому», – розповів громадський активіст, політтехнолог Роман Матис.

«Пропонована реформа – це спроба пояснити міністру, що реформи можна проводити, і спроба запропонувати міністерству, можливо в якості експерименту, реалізувати це в рамках Львівської області», – додав Р.Матис.

«Знаючи проблеми системи, можна визначити основні пункти цієї проблеми – низький рівень довіри і персонал, який працює в системі. За діючої системи ми не зможемо підняти низький рівень довіри. Друга проблема – це персонал, проблема якого полягає в тому, що система не дбає про нього, не цінує його. Системі потрібні тільки виконавці, немає місця людині з думками», – розповів кандидат на посаду голови ГУ МВСУ у Львівській області Роман Баховський.

Він назвав основні пункти пропонованого реформування, поділеного на кадрову частину і частину модернізації матеріально-технічної бази. «Кадрова частина полягатиме в тому, що ми долучатимемо спеціалістів і топ-менеджерів у нашу реформаційну групу. Реформувавши саме кадрове управління, ми зможемо діяти далі», – сказав Р.Баховський.

Р.Матис додав, що основна пропозиція – це те, щоби в управлінні кадрової політики міліції не було обов’язком бути міліціонером.

Р.Баховський наголосив, що Україні потрібен сервіс, а не авторитарна система. «Я пропоную залучати громадськість і офіцерський склад до того реформування», – додав кандидат на посаду очільника міліції Львівщини.

«Зазвичай все починається з того, які цілі ставляться перед міліцією – чи це сервісна служба, чи державна структура. Якщо це державна структура і основне завдання перед персоналом стоїть – виконати наказ, то в системі залишатимуться тільки люди, які виконуватимуть накази, не аналізуючи їх. Але ми шукаємо людей, які принципово забезпечують порядок, а не принципово виконують накази», – висловила свою думку директор центру бізнес розвитку RTC Оксана Краснопольська.

«Якщо змінити організаційні структури міліції, зменшити кількість персоналу, збільшити на них фінансування і відібрати людей за певними критеріями, ми отримаємо збільшення ефективності і справді сервісну службу для населення», – додала О.Краснопольська.

На думку топ-менеджера ІТ – кластер Степана Веселовського, для підняття іміджу міліції потрібно змінювати її форму, назву і взагалі долучати для цього PR-спеціалістів.

«Потрібно залучати представників Самооборони, щоби вони вступали в лави нової поліції, бо вони є носіями тих цінностей, якими ми підніматимемо авторитет міліції. Журналістів і громадських активістів – до атестаційних комісій. Першочергові заходи по кадровій політиці – це створення нового департаменту кадрового забезпечення, перегляд усіх функції, реорганізація, ліквідація тих згубних секторів у цій системі – це ДАІ, цілі управління нам не потрібні: управління міста, області. Все, що там роблять – організація корупційних схем. Потрібні розформування, реорганізація, підбір і набір нових спеціалістів», – розповів Р.Баховський.

Керівник Самооборони Львівщини Валерій Веремчук додав, що наразі 80% міліції – це кабінетні працівники і наголосив, що в Самообороні є багато охочих вступити до лав оновленої міліції.

До списку новин