загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці економлять на продуктах та відмовляються від відпусток

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

60% українців стали боятись невиплати зарплат та пенсій, майже стільки ж - 59% - бояться вторгнення ворога на територію країни.

Як свідчить опитування компанії TNS, у березні в 82% українців виріс рівень стурбованості політичною ситуацією в країні, через це змінилась і поведінка громадян.

Також серед найбільших страхів, які хвилюють понад 50% населення: безробіття, розпад України, зростання цін, політична нестабільність всередині країни, вуличні заворушення та зростання рівня злочинності.

Через збільшення тривожності у 82% та погіршення матеріального становища у 32% населення, більше половини українців стали економити. Громадяни найбільше економлять на товарах повсякденного попиту (72%), дорогих товарах (69%), менше купляють продуктів харчування (38%) та відмовляються від запланованих поїздок і відпусток за кордоном (37 та 21% відповідно).

За рівнем очікування розвитку ситуації в житті респонденти поділились на три майже рівні групи: 33% не чекають змін у ситуації, 30% вважають, що все більш-менш налагодиться, а 37% не сподіваються на покращення.

Серед речей та можливостей, яких найбільше не вистачає у житті, на першому місці в українців – неможливість проводити відпустку так, як хочеться (60%). Водночас 52% відчувають потребу у додатковому підробітку, 51% мріють про гідну роботу.

Також респонденти відчувають гостру потребу у якісному юридичному захисті (44%), повноцінному відпочинку (41%) та гарних житлових умовах (37%). При цьому переважна більшість населення нестатку у продуктах харчування, одязі та речах першої необхідності не відчувають.

Опитування стосовно ситуації в Україні проводилось серед українців віком 18-55 років в містах з населенням 50 тис. і більше. Дослідження було проведено серед користувачів Інтернету, в березні 2014 року.

До списку новин