загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

48-годинний ультиматум України для проросійських активістів сходу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З будівлі державної служби безпеки в Луганську вже звільнено орієнтовно 56 людей, як стверджують чиновники Міністр внутрішніх справ України вже попередив проросійських активістів, які окупували державні будівлі у східних містах, про початок проведення  переговорів задля пошуку політичного компромісу, інакше вони стануть свідками силового сценарію.

Арсен Аваков зазначив, що ситуацію буде "вирішеною за 48 годин" у будь-якому випадку.

Перед цим дехто з людей, які з неділі знаходилися всередині будівлі служби безпеки у Луганську, залишили будівлю.

Наступного тижня ЄС, Росія, США і Україна планують зустрітися задля перших чотирьохсторонніх переговорів з часу виникнення кризи.

Переговори будуть спрямовані на вивід ситуації з глухого кута, в якому вона опинилася після того, як у лютому Росія приєднала південноукраїнський півострів Крим. Російські війська  сконцентровані зараз вздовж кордону між двома країнами.

В іншій події, у середу, президент Росії Володимир Путін запропонував контрольованій державою енергетичній компанії "Газпром" змусити Україну платити за газ наперед, але повідомив, що варто спочатку порадитися з Києвом.

Україна, яка знаходиться на межі банкрутства, заборгувала "Газпрому" $2,2 млрд  (1,3 млрд. фунтів) на постачання природного газу та нещодавно пропустила крайній строк оплати.

"Силова відповідь"

Ситуація залишається напруженою, оскільки урядові будівлі у східних містах Луганськ, Донецьк та Харків були  окуповані в неділю проросійськими активістами.

Пан Аваков повідомив, що у трьох регіонах готується  "антитерористична операція" і буде завершена протягом найближчих двох днів.

"Є два варіанти", - сказав він журналістам, політичне врегулювання шляхом переговорів або застосування сили.

"Для тих, хто хоче діалогу, ми пропонуємо переговори і політичне рішення. Меншість, яка хоче конфлікту, отримає силову відповідь від української влади".

Лідер озброєних активістів у будівлі державної служби безпеки в Луганську звернувся до президента Росії Володимира Путіна за допомогою.

Назвавши Луганськ "останньою надією для всієї України", чоловік, що назвав себе Віталієм, зазначив: "Пане Путін, змилуйтесь над Вашими бійцями. Якщо ви втратите нас - Ви втратите останню надію мати "хорошого сусіда".

Раніше служба безпеки України заявляла, що 56 особам, що утримуються всередині її Луганського офісу, було дозволено залишити будівлю як результат двох раундів переговорів з місцевими політиками.

У вівторок надійшло повідомлення, що "радикали" озброєні і утримують 60 осіб проти їхньої волі. Поки що не ясно, скільки людей залишаються всередині.

Під час мітингу  біля будівлі ввечері оратори засудили тимчасових керівників у Києві та повторювали заклики про проведення референдуму за надання області ширшої автономії, як повідомляє Associated Press.

У вівторок керівництво України повідомило, що знову встановило контроль над урядовими будівлями у Харкові.

Учасників акції протесту в обласній раді Донецька переконали залишити будівлю. Депутат Микола Левченко сказав журналістам, що побоюється за безпеку місцевих жителів.

"Це повинно бути вирішено мирним шляхом, - сказав він. - Я зроблю все від мене залежне, щоб захистити їх, навіть якщо вони помиляються. Але найважливіше - забезпечити безпеку для інших громадян".

Барикади з колючого дроту, шин і навіть бамперів автомобілів огороджують будівлі.

Російським прапор майоріє біля барикади, зведеної поряд зі службою безпеки в Луганську

 

Активісти розміщуються по барикаді біля урядової будівлі в Донецьку

Для будівництва барикад біля державних будівель використовують бампери автомобілів, а також шини і колючий дріт.

Захисні щити міліції  поблизу адміністративної будівлі у Харкові

Москва попередила Україну, що застосування сили для припинення конфлікту може призвести до громадянської війни.

У середу федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель розкритикувала Росію за те, що вона не приділяє достатньо зусиль, щоб зменшити напругу.

Вона сказала парламенту: "На жаль, у багатьох областях не зрозуміло, чи Росія сприяє деескалації конфлікту".

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин