загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні ліки для пенсіонерів подорожчають на 90%

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Через значну девальвацію гривні ціни на імпортні ліки в Україні подекуди вже подорожчали на 30 %, а якщо ПДВ на митниці справді становитиме 20% - то отримаємо ризик зростання цін на всі 90%, що напряму  загрожує здоров`ю та життю сотень пенсіонерів.

Майже 60 % всіх ліків, що купують пенсіонери в Україні - імпортні.

У розісланій нещодавно роз`яснювальній записці Міндоходів  оподаткування ПДВ на лікарські засоби при ввезенні їх на митну територію України здійснюватиметься  на загальних підставах за ставкою 20%, а не 7%, як передбачено Законом України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні".

Як відомо, Верховна Рада 27 березня прийняла цей закон, за яким передбачається встановлення 7% ставки ПДВ на лікарські засоби. Однак з самого тексту закону випало слово "ввезення", тому до ліків з 1 квітня застосовуються загальні норми оподаткування.

Вже сьогодні подорожчання вітчизняних ліків спостерігається повсюди і само по собі становить величезну загрозу, а помилкове введення ПДВ в розмірі 20% призведе до зростання цін ще на 60-70%, що стане абсолютно  непідйомним вантажем для пенсіонерів.

До списку новин