загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виставка плакату Пйотра Кунце у Львівській Національній галереї мистецтв

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

15 квітня 2014 року о 16 год. у відділі Європейського мистецтва ХІХ-ХХІ ст. ЛНГМ імені Б.Г.Возницького (вул.Стефаника, 3) відбудеться відкриття виставки плакату Пйотра Кунце.

Пйотр Кунце – професор Академії мистецтв у Кракові, один з  найбільш відомих художників Польщі в царині плакату.

Виставляючи свої роботи у різних  країнах  світу, Пйотр Кунце вважає, що львівська виставка його плакатів є  найбільшою після великих виставок, організованих в Музеї Оскара Німейєра в Куритибі (Бразилія, 2011) та Художньому музеї  Імама Алі в Тегерані (Іран, 2013). У залах  галереї  буде представлено 150 плакатів, створених впродовж  останніх 25 років.

Виставка має особливе значення, адже  вона присвячена пам'яті  дідуся автора - Стефана Філіпкевича (1879 - 1944), видатного  живописця, професора Академії мистецтв у Краковізамордованого у таборі Маутхаузен-Гусен за діяльність в Комітеті польських біженців у Будапешті. Декілька картин Стефана Філіпкевича зберігаються  у Львівській національній  галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького. Таким чином, під одним дахом  заіснують роботи двох професорів Краківської Академії мистецтв – картини діда  і плакати  онука.

Праці Пйотра Кунцеце в основному мистецькі плакати: виставкові, музичні, фестивальні, хоч є  й такі, котрі  передають загальнолюдське або суспільне послання. На  афіші  виставки – цитата з Ролана Топора: «Серйозність є ворогом уяви», бо більшість  плакатів автора сповнені дотепності та гумору, вони демонструють його позитивне ставлення до життя.

Польський плакат, як бренд, і надалі користується  популярністю,  і  ця виставка є хорошим прикладом не лише промоції мистецтва плакату, яке впродовж десятиліть було знаменитою  візитівкою  польської візуальної культури, але й впливу на двосторонні відносини з Україною – країною, котра є дуже важливою для Польщі.

Пйотр Кунце народився у 1947 році, в 1973 – закінчив факультет графіки Академії  мистецтв. З 1981 року керує Майстернею проектування плакату Академії мистецтв у Кракові. Проводив велику кількість семінарів з мистецтва плакату в  Бразилії, Чеській Республіці, Чилі, Данії, Фінляндї, Франції, Ірані, Канаді, Німеччині, Мексиці, Словаччині. У 1990-1991 роках працював в  якості запрошеного професора (visiting professor) в Школі образотворчих мистецтв  Університету штату Коннектикут (США).

До списку новин