загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як довести статус чорнобильця?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Із серпня 1986 року по квітень 1992-го я проживав у зоні посиленого радіологічного контролю. На мою думку, маю право на призначення пенсії із зниженням пенсійного віку. Відповідного посвідчення не маю, бо з 1992 року проживаю і працюю в Києві. Чи можу розраховувати на згаданий вид пенсії?  

Юрій МИРОШНИКОВ,  м. Київ

Сергій КУЧЕРЕНКО,

заступник директора департаменту соціального захисту

постраждалих від Чорнобильської катастрофи та інших категорій

— начальник відділу Міністерства соціальної політики:

— Питання визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, врегульовано Законом «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (далі — закон).

Критерієм визначення статусу потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи є період проживання, роботи чи навчання на радіоактивно забрудненій території. Підставою для визначення статусу зазначеній категорії громадян, відповідно до статті 15 закону, є довідка про період проживання на територіях радіоактивного забруднення, евакуацію, відселення, самостійне переселення, що видана органами місцевого самоврядування.

Згідно з пунктом 4 статті 11 закону, до потерпілих від Чорнобильської катастрофи належать особи, які постійно проживають або постійно працюють чи постійно навчаються на території зони посиленого радіоекологічного контролю, за умови, що вони станом на 1 січня 1993 року прожили або відпрацювали чи постійно навчалися у цій зоні не менш як чотири роки.

Оскільки ви постійно проживаєте на території, яка не належить до зони посиленого радіоекологічного контролю, підстав для зарахування вас до категорії потерпілих від Чорнобильської катастрофи та видачі вам посвідчення категорії 4 немає.

До списку новин